Свързани новини

05.08.2010 09:39

Вл. Шопов: Правителството се предоверява на помощ от вън

Видян 1401 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

По никакъв начин не можем да търсим оценка отвън вече по тръгнал процес. Европол няма мандат за такова нещо, каза анализаторът Владимир Шопов по БНР по повод изказването на премиера Борисов, че ще търси помощ от Европол и ФБР затова, че са пуснати арестуваните по спецакцията "Килърите“.


И това правителство избра този подход - в тази дейност търси някаква селективност. Където не успява търси уж външно консултанство, а там където има международни синхронизация не я търсим, както например по Венецианската конвенция. Не мога да предполагам какъв тип отговор ще се получи от Европол. Ръководителите на организацията ще се чудят какво искат от тях. Моето усещане е, че по начина, по който беше интерпретиран докладът на ЕК беше много едностранчив. Вина има и ЕК, защото спести някои от критиките и ги спести в изводите. Това, че правителството приема безкритично доклада е повод за този бонус от страна на европейските институции, защото досега не беше така. Правителството започва да се предоверява на помощта от вън, каза още Шопов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

овен

Ден бърз и активен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ден бърз и активен. Определено ще ви е интересно и