Свързани новини

04.08.2010 16:37

Бойко дава Килърите на ФБР

Видян 2244 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Материалите по операция Килърите се превеждат на английски език, за да бъдат предадени на Европол и ФБР,  съобщи премиерът Бойко Борисов.


„Искаме да чуем оценката на Европол и ФБР дали и те биха пристъпили към реализация при тези факти“, заяви министър-председателят, след като Софийският апелативен съд пусна четирима килъри срещу „подписка".


Според Бойко Борисов събраните доказателства по операцията са се оказали достатъчни за Окръжния съд, който като първа инстанция остави задържаните в ареста. „Явно за Апелативния съд доказателствата не са били достатъчни“, коментира той.


„Решението на съда да пусне под гаранция арестуваните при спецоперацията Килърите ще има сериозни последици“, каза пък пред bTV вътрешният министър Цветан Цветанов.


Според него освобождаването им ще осуети по-нататъшните действия по разследването.


„Така се създава предпоставка за ликвидирането на някои от участниците в престъпната група и нека това решение да тежи на съвестта на съдебния състав, който го взе“, коментира вътрешният министър. „Винаги съм се надявал, че с промяната и политическата воля при новото управление на страната ще излезем от дупката, в която сме през последните 20 години. За съжаление се потвърждават думите, които бяха казани преди година, че мафията си има държава“, отсече вътрешният министър. По думите му има свидетели, които доказват, че СИМ картите, с които са засечени обвиняемите в момента на убийството на Юри Галев, са ползвани точно от тези лица. „Има клетки, които доказват комуникацията между стрелеца, между Васко Кеца, между Пешо Сумиста, между всички. Има свидетелски показания, има допълнително свидетелски показания, които говорят за поръчка, дадена от Янко Попов – Туци", аргументира се още МВР шефът.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

дева