Свързани новини

02.08.2010 16:59

Доган в съда за конфликт на интереси

Видян 1671 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Върховният административен съд ще гледа на 2 септември делото за конфликт на интереси при лидера на ДПС Ахмед Доган за хонорара за проект Цанков камък.


Делото е насрочено за разглеждане за 2 септември от 10 часа във Върховния административен съд в открито съдебно заседание пред тричленен състав. Адм. дело № 9660/2010 г. е образувано по доклад на Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика на Народното събрание, във връзка с прилагането на Закона за предотвратяване и разкриване на конфликт на интереси (ЗПРКИ). Така комисията приема, че са налице данни за конфликт на интереси по отношение на народния представител Ахмед  Доган и сезира Върховния административен съд.


„Полученият хонорар от Ахмед Доган всъщност е официализиране на онова, за което говореше самият той - на порциите и обръчите“, коментира пред bTV Осман Октай, един от основателите на ДПС и бивша дясна ръка на Ахмед Доган.


„Хонорарът е подкуп за това, че Минстрой е избран да бъде в Цанков камък, където са похарчени над 400 млн евро“, обясни той. Според Октай така се узаконявала сумата под формата на консултантски хонорари, в което била наглостта на цялата ситуация, защото това се превръщало в рушвет с огромни суми, което обаче можело при желание от прокуратурата да се квалифицира като престъпление.


"За никого не е тайна, че Доган работеше в тясно сътрудничество с Мултигруп. Един от конфликтите ни беше за това, че не исках да допусна ДПС да се превръща във филиал на групировката. Доган беше близък до Илия Павлов и до Николай Вълканов. Винаги съм казвал, че докато съм фактор в партията ДПС, няма да допусна да сме филиал на икономическа групировка", завърши Октай.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

рак

Интуицията ви ще бъде особено силна днес

Интуицията ви ще бъде особено силна днес, което ще ви