Свързани новини

02.08.2010 15:52

Доим мляко от клонинги

Видян 1771 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Британската служба за безопасност на храните разследва съобщение, че в страната се продава мляко от крава, чиито родители са клонинги.


Вестник Интернешънъл хералд Трибюн публикува информация от неназован, който твърди, че е използвал продукт от крава с изкуствен произход. Според правилата на Острова храна, произхождаща от клонирани животни, трябва да бъде одобрена, преди да се пусне в продажба.


Агенцията за стандартизация на храните е органът, който е отговорен за оценяването на т.нар. нововъведени храни от клонирани животни и тяхното поколение. „От 2007 година агенцията е постановила, че месо и млечни продукти от клонирани животни и от тяхното поколение са „нововъведена храна“ и затова трябва да бъде проверена и да получи разрешение, преди да бъде пусната на пазара“, обясни говорител на службата през ВВС.


Агенцията не е получавала искане за проверка на такава храна и съответно не е давала разрешение, затова започва разследване.


Генетикът Брендан Къран от университета Куин Мери в Лондон коментира пред Sky News, че от медицинска гледна точка няма възражения по въпроса на използването на храни от лабораторно създадени животни. Възражения имат природозащитници, които смятат, че клонирането вреди на животните и ще унищожи генетичното разнообразие.


Миналия месец ЕП гласува забрана на месото и продуктите от клонирани животни на пазара на ЕС, но тя още не е в сила. В САЩ през 2008 година администрацията, отговорна за безопасността на храните и лекарствата, постанови, че месото и млякото от клонирани животни са безопасни за човешка консумация.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

водолей

Използвайте деня, за да размислите

Използвайте деня, за да размислите и да се