01.08.2010 17:41

Ромпетрол: Вашата полиция ни гази

Видян 1555 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Румънската компания Ромпетрол, чийто шефове отнесоха пердах и бяха закопчани от служители на МВР заради инцидент с охраната на председателката на парламента Цецка Цачевана на паркинга на хотел Винпалас в Арбанаси, излезе с официално становище по случая. 


„Сорин-Октавиан Никита, изпълнителен директор на Ромпетрол България АД, и двама негови приятели, в качеството си на туристи, съвсем добронамерено са изразили желание да посетят заведение на територията на комплекс Винпалас. Служители на МВР и НСО не са им позволили достъпа, като са се държали доста грубо и не са пожелали да се легитимират. Тримата румънски граждани са били изненадани от проявеното към тях агресивно поведение и поради езиковата бариера не са успели да разберат какво се опитват да им обяснят на български полицаите. Неразбирането от страна на г-н Никита и неговите двама приятели е накарало служителите на МВР да реагират доста остро и дори заплашително към тримата туристи“, се казва в съобщението до медиите.


Според адвоката на Сорин-Октавиан Никита - г-н Иван Няголов: „Тримата румънски граждани са били в качеството си на туристи в комплекса и в никакъв случай тяхното присъствие не е свързано с факта, че г-жа Цецка Цачева се е намирала в хотела, където се е случил инцидентът. Г-н Никита и приятелите му са се опитали да разберат имената на полицаите и на служителите на НСО, но последните са реагирали доста остро и са решили да задържат двама от тях. Искам пак да подчертая, че не е имало агресивни физически действия от страна на румънските граждани срещу органите на реда.”


„Искаме да подчертаем, че пресконференцията, дадена от органите на реда, е направена няколко часа преди официалното повдигане на обвиненията към задържаните и преди разпитването на свидетелите. Представената на медиите информация е била само и единствено на база на показанията, дадени от полицаите, с цел да се оправдаят действията на органите на реда“, завършват от Ромпетрол.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

лъв