Свързани новини

28.07.2010 16:11

Цветан Цветанов: Грешката е вярна

Видян 1977 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Синът на семейство Мустафови, в чийто дом полицията нахлу на 23 юли – Кадир Мустафов, е подпомагал и посредничил на следения за сводничество таксиметров шофьор от Кърджали – Джем Мустафа.


Че грешката всъщност е вярна, се разбра от министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов по време на изслушването му в парламента по скандалния случай.


По думите му в нощта на 23 юли е установено, че от таксиметровия шофьор са поръчани две проститутки, които трябвало да бъдат за приятели на Кадир Мустафов. Самият Кадир е казал при разпита, че жриците са за него.


Вътрешният министър описа хронологията на акцията. На 18 май е постъпила оперативна информация, че таксиметровият шофьор Джем Мустафа се занимава със сводничество. Той вече е осъждан за подобно деяние, както и за притежание на взривни вещества,


Цветанов отхвърли обвиненията на опозицията, че при операцията полицаите са използвали прекомерна сила. По думите му, влизайки на адреса, служителите са се представили и са казали, че става дума за специализирана полицейска операция. Не е имало съпротива, не е разбивана и вратата. Цветанов каза, че при влизането в детската стая полицаите са видели женски силует и предположили, че проститутките са вътре. Затова са влезли по-бързо и така с вратата са ударили дъщерята на Сабахтин Мустафов. Цветанов обясни, че самият Сабахатин, е бил полицейски служител, но е дисциплинарно уволнен през 1991 г.


„Няма да прикрием нито един служител, който превишава правата си. Но аз като министър на вътрешните работи ще застана зад всеки служител, докато не се докаже неговата вина“, категоричен бе Цветанов.


"Това бе поредният фарс, който се разигра в НС, един зле режисиран екшън с еротичен елемент". Така депутатът от левицата Кирил Добрев определи изслушването на вътрешния министър. "Разбрах за двете проститутки, разбрах за тяхната тарифа, разбрах за изнасилен затворник, но не разбрах за най-важните неща: има ли прокурорска заповед за влизане в този дом, има ли причина тези хора да бъдат бити?", попита Добрев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп

овен

Имате безброй много идеи

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Имате безброй много идеи, но точно вие сте твърде