Свързани новини

28.07.2010 10:15

Цветанов: Ще продължим

Видян 1636 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Смятам, че за новото българско правителство, което го доказа в рамките на една година, показваме ясен политически подход и професионална подготвеност за борбата с организираната престъпност. Факт са и резултатите изнесени в доклада на Европейската комисия, заяви вътрешният министър Цветан Цветанов по време на изслушването му в Народното събрание за инцидента в Кърджали, при който бяха бити невинни хора.


Четирима цивилни полицаи нахлуха в дома на семейство Мустафови малко преди полунощ в петък. По-късно в събота сутринта се оказало, че ченгетата са сбъркали адреса и вместо да арестуват сводника-таксиметров шофьор Джем, са подложили на безобразния си екшън невинните от 6-ия етаж на блок №12 в квартал "Възрожденци”. Съпрузите Мустафови са и бивши полицейски служители. Случаят обаче стана известен едва в понеделник, след като Агенция БГНЕС информира за него. При нахлуването полицаите сцепиха главата на 20-годишната Шерин.
"Нека да отправя една молба към всички вас, когато има подобни подозрения, преди да получите отговор на това, което се е случило да не пускаме в публичното пространство нещо – една погрешна представа за правоохранителната система", заяви още Цветанов. След като вътрешният министър представи хронологията на случая в Кърджали каза, че след влизането в апартамента на семейството в Кърджали е установено, че това е полицейска акция. Тръгвайки към детската стая, служителите на МВР решават, че именно това са проституиращите момичета. От тези действия се получава и ударът във врата на момичето от Кърджали, уточни Цветанов. Вътрешният министър припомни, че Сабахатин Мустафов е уволнен дисциплинарно преди години като служител на МВР и е отдал паспорта си на друго лице за незаконно ползване. Според министъра именно Сабахатин е поръчал две проститутки за свои познати, но е отказал след това да го спомене в показанията си. Така Цветанов обясни действията на служителите на МВР.
Вътрешният министър не вярва, че Айсел Мустафова ще се съгласи с това, което е извършвал нейния син, а именно – сводничество. В момента има образувано досъдебно производство и прокуратурата трябва да прецени дали трябва да се търси наказателна отговорност за сводничество на сина на Айсел Мустафова. Цветанов съобщи, че и през изминалата вечер е имало проведена полицейска акция. Едно от момичета, които са задържани при тази акция, е едва на 16 г., с тревога поясни Цветанов. "Ще продължим да работим за противодействието на сводничеството, тежка организирана престъпност, защото това е наше право, а вие сте си в правото да ме изслушвате и питате“, отбеляза още Цветанов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

скорпион

Денят предлага възможност да се фокусирате върху вътрешната си хармония

Денят предлага възможност да се фокусирате върху