Свързани новини

27.07.2010 16:13

Обявяват големите длъжници на парното наесен

Видян 2001 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Списъците с големите длъжници на столичната топлофикация – фирми, държавни институции, частни лица, ще бъдат оповестени още през есента, каза зам.-кметът по финансите Минко Герджиков, цитиран от Фокус. Той обясни, че към момента под 50% е събираемостта на задълженията от битовите абонати. Това е генерален проблем и дружеството не може да изплаща задълженията си към Булгаргаз, подчерта Герджиков. Затова Столичната община ще иска изменения в Закона за енергетиката, което ще помогне Топлофикация-София да събира по-успешно задълженията си.


Другата необходима промяна е в длъжността на топлинните счетоводители. Причината е, че над 90% от критиките, които се  получават, са за тяхната дейност. Или трябва да се подобри тяхната дейност, или да се търси друго решение, смята зам.-кметът. Той даде като пример виенската топлофикация, където тази дейност се изпълнява директно от дружеството. Обясни също, че трябва да се пристъпи към въпроса за когенерацията. „Когато Топлофикация беше общинска, тогава състоянието й беше най-добро и най-лошо, когато стана държавна. Въпросът за приватизацията на дружеството трябва да се отправи към Столичен общински съвет. Но считам, че това е комунална услуга, която трябва ние да реализираме”, каза Герджиков. Общината ще търси подкрепа от държавата за оздравяването на „Топлофикация”.


От Москавска 33 са направили 8 предложения към правителството за подобряване на законовата рамка – за промяна на начина на ценообразуването, за подобряване на събираемостта. Постигнато е и решение с регулатора  признатата цена на услугата да е 87%, а не 81 % както досега. Така няма да има заложена загуба още при формирането на цената на топлата вода и на парното.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

козирог