Свързани новини

27.07.2010 13:02

Кр. Кънев: След случай като този в Кърджали министърът подава оставка

Видян 1498 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Мисля, че случаите с нахлуването в дома на семейство Мустафови в Кърджали и убийството на така наречения рецидивист в Плевен са фрапантни нарушения на човешки права, каза пред БГНЕС председателят на БХК Красимир Кънев.


Ясно става как в Кърджали се влиза по незаконен начин в семейство, което няма нищо общо с каквото и да е престъпление, от полицията извършват побой върху напълно невинни хора. Аз разбирам, че и до днес семейство Мутафов не са получили никакви обяснение за основанията за какво им се е случило това издевателство. Това е полицейщина от най-неприятен тип - очебийно нарушаване на човешки права, категоричен е Красимир Кънев. Вероятно подобна история е станала и в Плевен, когато е бил убит човек, криминално проявен, както формулират от МВР. Не знам какво значи - този който е убит ли е криминално проявен или този, който е убил, макар и полицай, риторично пита председателят на БКХ. Тези инциденти поставят няколко въпроса на какво основание се прави всичко това. Колко масово разпространени са подобни безпардонни начини за действия на полицията, като това в Кърджали. При нас в Български хелзинкски комитет постъпват жалби по подобни случаи.
Друг важен въпрос - вчера министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов обявява при отчета си, че реформа в МВР няма да се прави, за да не се смущавала структурата на полицията. В такава ситуация да не се прави реформа означава ли, че те ще продължат ли по същия начин да действат. В цивилизованите страни министърът при случай като този в Кърджали си подава оставката. Слава Богу, че поне се извинил на семейство Мустафови, но това още нищо не значи.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

дева