Свързани новини

26.07.2010 14:15

Петима с 10 обвинения за убийството на Юри Галев

Видян 2490 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Софийска окръжна прокуратура повдигна 10 обвинения и привлече за тях в качеството на обвиняеми 5 лица по повод убийството на Юри Галев извършено на 20.06.2010 г. на пътя между к.к. "Боровец” – с. Бели Искър, съобщиха от прокуратурата.


Обвиняемите са: Янко Попов - обвинен за това, че в началото на 2010 г. склонил Петър Стоянов умишлено да умъртви Юри Галев – престъпление по чл.115 вр.чл.20 ал.3 НК; Петър Стоянов - обвинен за това, че в периода 2008 г. до 23.07.2010 г. в София и Червен бряг е организирал и ръководил организирана въоръжена престъпна група с участието на Васил Костов, Методи Иванов и Георги Петков – престъпление по чл.321 ал.ІІІ пр.1 т.1 вр.ал.І вр.чл.20 ал.ІІ НК; Стоянов е обвинен и за това, че в началото на 2010 г. в съучастие като подбудител и помагач е подбудил и подпомогнал Васил Костов, Методи Иванов /помагач/ и Георги Петков /извършител/, умишлено да умъртвят Юри Галев по начин и със средства опасни за живота на мнозина – престъпление по чл.116 ал.І т.6 пр.1 и 2 вр.чл.115 вр.чл.20 ал.3 и 4 НК. Георги Петков - обвинен за това, че на 20.06.2010 г. около 04.30 ч. на пътя от к.к. Боровец – с. Бели Искър, община Самоков, Софийска област като извършител в съучастие с Петър Стоянов /подбудител и помагач/, Васил Костов и Методи Иванов /помагачи/ е направил опит умишлено да умъртви повече от едно лице – Юри Галев, чиято смърт е настъпила на 30.06.2010 г. и на Бойко Виденов по начин и със средства опасни за живота на мнозина – огнестрелно оръжие, като деянието е извършено предумишлено и по поръчение и в изпълнение на решение на организирана престъпна група. Васил Костов и Методи Иванов са обвинени за това, че от началото на 2010 г. до 20.06.2010 г. в съучастие са подпомогнали Георги Петков /извършител/ умишлено да умъртви на Юри Галев. На тримата е повдигнато обвинение и за това, че през 2008 г. до 23.07.2010 г. са участвали в организирана въоръжена престъпна група. Методи Иванов е привлечен към наказателна отговорност и за това, че без надлежно разрешение до 23.07.2010 г. в гр.София, придобил и държал автоматично огнестрелно оръжие – АК 7,62 мм. и боеприпаси. Петимата обвиняеми са задържани до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от СОП. Изготвя се искане до съда за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража” по отношение на всички обвиняеми, което в късния следобед на 26.07.2010 г. ще бъде внесено за разглеждане в Софийски окръжен съд. По делото са разпитани множество свидетели, назначени са експертизи и предстои извършването на редица процесуално-следствени действия.
Скандално-известният бос на футболния клуб Рилски спортист и общински съветник от Атака Юри Галев бе прострелян на 20 юни сутринта. Пациентът бе с много тежка травма и с опасност за живота, с наранявания и на двете ръце, и на двата крака. На три места е имал увредено тънко черво и на едно място дебело от един куршум. Галев е бил докаран в болницата в 5.55 часа с линейка на Бърза помощ-Самоков. Инцидентът станал по пътя между к.к. Боровец и с. Бели Искър. По автомобила, с който се придвижвал пострадалият е стреляно с автоматично огнестрелно оръжие. Той претърпя и две сложни операции. При проверка се оказа, че Галев е здравно неосигурен. След няколко дни получи инфаркт на миокардата. Почина на 30 юни, като най-вероятна причина за смъртта беше нов инфаркт или разширение на стария инфаркт, който го порази преди броени дни. Собственикът на самоковския футболен клуб Рилски спортист и бивш общински съветник от Атака бе  на 47 години. През 1995 г. Юри Галев бе арестуван след като нахлул в хотел Рила в Боровец и стрелял безразборно с автомат Калашников. Същата година Галев и хората му участват в престрелка с Косьо Самоковеца в кръчма в Бели Искър. Ранени са трима невинни. На 31 декември 1995 г. Галев участва в зрелищен масов побой в дискотека в Монтана. В самото начало на 1996 година нахлува в бар в Перник и стреля с автомат в тавана и витрините зад тезгяха на бармана. През юни 1999 г. отново нахлува в злополучния хотел "Рила" и потрошава бара. Полицията го задържа за кратко и го пуска. През август 2001 г. бе обявен за издирване за отвличане на 31-годишен софиянец. Година по-късно отново бе задържан по обвинение в блудство. На 9 февруари 2009 г. неизвестни наемници стреляха по Галев на пътя между Боровец и с. Бели Искър, но уцелиха само колата му. В началото на февруари четирима приближени на Галев бяха задържани от полицията за палеж на офис на фирма Бороспорт. Огънят лумнал три дена, след като Галев и негови приятели биха охранители на лифт в Боровец след скандал със сина му.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

риби

Използвайте методичността си

Не позволявайте на ежедневните неразбории да помрачат