Свързани новини

23.07.2010 16:17

Демби разбирал от дрога, защото търгувал с препарати

Видян 3391 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Известният софийски крими-герой Димитър Вучев – Демби произведе ПОТРЕСАВАЩИ новини и изводи преди дни в Софийския градски съд, които хвърлиха в смут хората, които са далеч от случващото се в подземния свят. Демби е ключовият свидетел на прокуратурата по делото срещу Златомир Иванов – Баретата и още 20 души, обвинени в организирана престъпна група за разпространение на наркотици в големи количества. Иванов е сочен за ръководител на групата, известна като Фирмата. Обвинен е и за убийството на перничанина Румен Стефанов – Алф.


След няколко часов разказ пред съда от думите на Демби стана ясно, че да убиеш човек не е трудна работа. Напротив, това е ежедневие. За търговията с наркотици можеш да научиш много, ако преди това си гледал животни и продавал... препарати. За финал призна, че би работил и за полицията.


Самият Демби е известен с множеството си арести през последните години и няколко неуспешни опита за убийството му. Има 15-годишна присъда за стрелбата срещу Илиян Варсанов  през столичната бирария Двете халби и условно наказание за незаконно притежание на оръжие. На улицата усилено се говори, че от години Демби е "шпионин" на полицията. Уличната му кариера бележи своя връх покрай разстреляния преди време Антон Милтенов – Клюна, след което започва постепенно да затихва. Двамата със Баретата пък преди година водеха медийна война един срещу друг и взаимно се обвиняваха за престъпления.


"Знам за тази мафиотска структура, занимават се с наркотици и убийства. Познавам ги всичките и всеки си има функция – дилъри, убийци, шефове", разказа Вучев за Фирмата на Баретата пред съда. Оказа се, че Демби е много добре запознат и с търговията с наркотици, но самият той отрече да е наркоман и заяви, че не би се занимавал с търговия с дрога. Вучев разкри още, че дрогата в София се разпределя по райони, които копират територията на полицейските управления. Фирмата на Баретата пък разпределяла и продавала по 50 кг. хероин месечно, като дилърите били задължени да продават по 5 кг. на месец. Месечният оборот бил около 20 млн. лева. Демби призна, че се запознал с Баретата през 2003-а, когато поискали от него да им обясни повече за търговията с дрога. Предвид заявеното от него, че нито се друса, нито търгува с дрога, последва въпрос от адвокатите, защо тогава ще му искат съвети. Тогава Демби обясни, че бил охрана на човек, който разбирал и се занимавал с това - Антон Милтенов-Клюна. Разказа и как с майка си имали фирма навремето, гледали животни и били дистрибутори на препарати. Оказа се, че е наясно и с пътя на дрогата към Фирмата. А по повод обвинението за поръчителството на убийството на Румен Стефанов – Алф, Демби заяви, че не е присъствал на екзекуцията, но е чувал за случилото се. „Алф беше конкуренция в Перник и имаше поръчка за убийството му. Да убиеш някого не е нещо сложно. В повечето случаи е ежедневие. Така че е нещо нормално да убиеш човек“, философски заключи Демби. После поиска да си тръгне, защото се страхува за сигурността  на семейството си. Дали разкритията му пред съда ще са от полза на обвинението предстои да разберем. Мнозина обаче се съмняват в надеждността му като свидетел, заради богатото му крими досие.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

дева