Свързани новини

22.07.2010 11:40

Т. Младенов: В частния сектор проблеми с неизползваните отпуски почти няма

Видян 2244 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В частния сектор проблеми с неизползваните отпуски почти няма, има в държавната администрация, отсече социалният министър Тотю Младенов, който ядосан напусна НС днес по време на обсъждането на промените в Кодекса на труда, върнати с указ на президента.


Какво направиха синдикатите, за да могат хората да си ползват отпуските през тези години - затова след като те не могат да помогнат, ще го направим ние, категоричен бе той. Когато човек има проблем с ползването на отпуската се обръща към нас чрез Главна инспекция по труда, виждате, че лично се включвам в тези проверки, аргументира се министърът.
Не случайно цитирах опита на Германия, която е локомотивът на икономиката в Европа – има закони, те ги спазват и затова тази държава е добре, позова се Младенов на опита на европейската страна. Там законодателно не се допускат парични обезщетения и неизползвана редовна годишна отпуска, както и прехвърлянето й. Какво правим ние - за неизползвани отпуски се дават 18 месеца, година и половина хората по график, с работодателите, в държавната администрация и в частния бизнес, ще имат възможност да разчистят старите отпуски, повтори Младенов. От какво се притеснява президентът - от това, че след тези 18 месеца някой може да не е използвал това си право, но това е хипотеза, не се съгласи Младенов с мотивите на държавния глава. Нека направим анализ в края на следващата година преди да е изтекъл този срок и да видим какво е състоянието, предложи той. Трябва да сложим ред, отпуската е дадена, за да се ползва, за да може хората да възстановят своите сили, заключи той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

водолей