Свързани новини

20.07.2010 16:49

Фандъкова: Да превърнем София в основна туристическа дестинация

Видян 2189 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кметът на София Йорданка Фандъкова откри първата пешеходна туристическа обиколка - Опознай София. Тя ще предлага посещение на 23 културно-исторически забележителности в централната част на града с екскурзовод.


Провеждането на подобни туристически обиколки имат значение за популяризирането на културно-историческите забележителности на София. „Столичната община работи за превръщането на града в основна туристическа дестинация“, каза кметът на София Йорданка Фандъкова. Важно значение за това има разкриването на археологията в центъра - проект, който в момента се реализира заедно с изграждането на метрото. Нашият град е изключително красив и затова трябва да го обичаме, пазим и да го развиваме, подчерта още столичният кмет.


Маршрутът е съвместен проект между общинските предприятия Туристическо обслужване и Стара София и ще се предлага два пъти седмично - в сряда и събота между 9:30 и 11:30 ч., и след предварително записване в Културно-информационния център на столицата.


Обиколката започва от Богословския факултет и приключва до Културно-информационния център в подлеза пред Софийския университет, като включва хотел Шератон, ротондата Св. Георги Победоносец, Президентството и Археологическия музей, Българската народна банка, Народния театър, Руската църква, черквата Св. София, храм-паметника  Св. Ал. Невски, Народното събрание и паметника Цар Освободител.


През изминалата година в София са били 850 000 туристи, като 650 000 от тях са нощували тук. През тази година обаче е отбелязан спад от 10% в сравнение с миналата. Фандъкова посочи още, че предстои разработване на маршрут Манастирите от Софийската Света гора, който включва близо 40 манастира около София.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

 Министърът на отбраната на страната Луис Петри след среща със заместник-генералния секретар на ръководения от САЩ военен блок Мирча Джеоана

Аржентина иска да стане партньор на НАТО

Аржентина официално поиска от НАТО да я ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

риби

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик.