Свързани новини

20.07.2010 10:01

Разкриха дружества укривали данъци в особено големи размери

Видян 1977 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Служители на ГДБОП и СГП разкриха схемата, по която дружества с дейности в областта на енергетиката, работили, за да избегнат плащането на суми в особено големи размери, информират от МВР.


Полицейска операция за разкриване и документиране на организирана престъпна група, създала условия за избягване на данъчни задължения в особено големи размери и пране на пари, е реализирана на територията на София и Враца. Тя е проведена от служители на сектор „Изпиране на пари” в ГДБОП и следователи от Следствения отдел на СГП, под ръководството на Софийска градска прокуратура.
Извършени са претърсвания на 8 адреса – жилища и офис сгради, откъдето са иззети счетоводни и банкови документи, компютърни конфигурации, магнитни носители, запис на заповеди за суми от около 2 милиона лева. Там са открити и документи за водено „черно” счетоводство, като сумите, изписани в тях са на стойност за около 3 милиона евро.
В хода на операцията е констатирано, че редица дружества, с дейности в областта на енергетиката, са укривали информация за действителните си обороти. Те представяли пред органите на приходите документи с невярно съдържание-данъчни фактури, отчети за приходите, разходите и счетоводните баланси, като по този начин неправомерно усвоявали огромни средства. Установени са данни за престъпления във връзка с извършени ремонтни дейности по изграждането и рехабилитацията на блок ІІ на ТЕЦ „Марица-Изток 3”, при които са нанесени щети в особено големи размери. Образувано е досъдебно производство по описа на СГП по чл. 253 във връзка с чл. 255 от НК. На този етап са повдигнати обвинения на четирима души, работата по документирането на случая продължава.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

козирог