Свързани новини

18.07.2010 16:23

Ал. Медведев: България вече ползва отстъпки за цената на газа

Видян 1614 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

България вече ползва отстъпки за цената на газа в рамките на действащите договори за доставки, каза за БНТ вицепрезидентът на Газпром Александър Медведев.


При подготовката на новите договори за доставки на природен газ за България ще бъде изготвена и нова формула за цената на природния газ. Овъргаз ще отпадне като посредник след две години. Компанията обаче ще продължи да продава руски газ на български крайни потребители. Медведев отрече германската енергийна компания RWE да е канена за участие в "Южен поток".
“В рамките на нашите договорености, в сравнение с цените, които действат в сегашните договори, България получи определено преимущество, свързано с промяна на условията на действие на преференциалния период. Затова цената още от 1 юли ще бъде по-ниска от цената, която трябваше да бъде - подчертавам, не можеше, а трябваше да бъде по действащите договори. И това е резултат от нашите преговори“, каза Медведев.
България вече е получила определено намаление, уточни още той, като допълни, че в процеса на подготовката на новите договори с Газпром ще бъде изготвена и нова формула за цената на газа. На въпрос дали новите договори може да бъдат обнародвани Медведев отговаря: “Газпром винаги работи открито, но има споразумение за конфиденциалност между купувача и продавача. И това е абсолютно нормална практика в газовия бизнес. Но що се отнася до нивото на цените, ние - 1-во, публикуваме нашите средни цени за Европа и затова всеки читател винаги може да сравни каква е цената в неговата държава в сравнение със средноевропейската цена. Искам да подчертая, че България, като отчитаме действието на този преференциален период, тя се намира и ще продължи да се намира в положение на предимство в сравнение с нейните съседи“.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

козирог

Преди обяд ще сте още под въздействието на вчерашни впечатления

Преди обяд ще сте още под въздействието на вчерашни