Свързани новини

15.07.2010 12:35

Синята коалиция иска оставката на Десислава Танева

Видян 1667 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Синята коалиция иска оставката на председателя на парламентарната комисия по земеделие Десислава Танева от ПГ на ГЕРБ, поради системно използване на високата си позиция и внасяне на лобистки закони.


Това заяви в парламента депутатът от СК Иван Иванов. Сините благодариха на медиите, че са им помогнали да спрат от дневния ред на парламента лобисткия закон, който ограничаваше правата на собствениците на земя свободно да се разпореждат с нея. Ако беше приета поправката на Десислава Танева и други народни представители земята, собственост на българските граждани щеше да отиде в ръцете на арендаторите, които сега така или иначе притежават 87% от българската земя, заяви депутатът Михаил Михайлов. Той припомни и за друг "принос” на Танева, когато чрез поправки в Закона за собствеността и ползването на земеделските земи тя отново защитаваше едрите арендатори на земя. Съпредседателят на Синята коалиция и лидер на ДСБ Иван Костов обърна внимание на повдигнатото обвинение срещу бившия министър-председател Сергей Станишев затова, че е поставил в неизвестност информация, която е класифицирана. Той отбеляза, че за първи път човек, който е бил на такъв пост показва безгрижие към проблема и към сигурността на страната, което е лоша атестация. Костов призова медиите да проверят каква точно информация се е загубила и дали в нея не се съдържат данни за ръководители на ведомства и бивши сътрудници на Станишев, както и дали това не е прикриване на самите нарушители с цел да им се помогне да се измъкнат. Според него един от докладите на зам.председател на ДАНС изненадващо се е оказал в ръцете на Алексей Петров и вероятно, това е доклад на Иван Драшков. "Заинтересувайте се от всички седем доклада, които са изчезнали”, каза той в прав текст.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

риби