Свързани новини

13.07.2010 15:20

Пламен Цеков: Готов съм да седна на детектора на лъжата

Видян 1837 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 “Готов съм да седна на детектора на лъжата”, заяви депутатът от ПГ на ГЕРБ Пламен Цеков, за който временната анкетна комисия изготви доклад във връзка със скандалната лобиска поправка в Държавен вестник, свързана със Закона за контрол върху наркотичните вещества.


Другият депутат, нарочен за нарушението, е колегата му Светлин Танчев. Цеков смята, че е 100% невинен по случая и иска първо да види мотивите в доклада на комисията и тогава ще прецени дали да подаде оставка като заместник-председател на здравната комисия, която заседава днес.
До късния следобед ще бъде входиран в Народното събрание докладът, подписан от всички членове на Временната анкетна комисия за скандалния случай с лобистката поправка в Държавен вестник в Закона за контрол върху наркотичните вещества, заяви председателят на анкетната комисия Румен Иванов по-рано днес.


Самият доклад ще бъде входиран заедно с проектопредложенията за промяна в правилника на Народното събрание и Държавен вестник. В края на доклада ще бъде направено единодушно подписано предложение от всички членове на анкетната комисия за отстраняване на Светлин Танчев, председател на ПК по европейските въпроси и Пламен Цеков, зам.-председател на ПК по здравеопазване от постовете, които ръководят, допълни Иванов. 


В края на март от президентството информираха, че промяната в Закона за наркотичните вещества се е появила в Държавен вестник без президентски указ. Нещо повече - поправката променя и смисъла на текста и така за малко не беше разрешено рекламирането на наркотици. Анкетната комисия трябваше спешно да провери дали няма опит за лобизъм и кой е виновен за това. В нея бяха разпитани служители на парламента и депутатите Пламен Цеков и Светлин Танчев. Цеков - защото прочете в пленарната зала текст при второто четене. А Танчев - защото се оказа, че сътрудникът му хванал разминаването и сигнализирал. Така и двамата попаднаха под обстрела на КБ, които бяха най-активни в настояванията си за персонализиране на вината и отстраняване на виновника.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

козирог