Свързани новини

09.07.2010 15:03

Единият от задържаните наркодилъри получавал информация от полицията

Видян 4358 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Има данни, че ръководителят на групата, задържана в сряда при акция на МВР, е получавал информация от полицията за предстоящи акции срещу наркоразспространители, каза прокурорът по делото Емилия Русинова.


25–годишният Асен Вукадинов е търсил начин да разбере кога МВР ще провежда такива акции. Когато е имало такива, хората от групата са се прибирали и за часове преустановявали продажбите. Членовете на групата са били следени и записани със СРС–та, стана ясно още в залата, но не те все още не са приложени по делото. Според държавното обвинение, Асен Вукадинов е ръководил "стройна, организирана група". Той е контактувал с почти всички в групата и е получвал парите от разспространението на наркотиците. Адвокатът на сочения като ръководител на групата Асен Вукадинов заяви пред съда, че няма нито едно доказателство, което да показва, че той се е опитвал да се свързва с полицейски служители, за да го информират за акции на МВР. Според защитата няма нито едно доказателство, което да уличава Вукадинов като организатор и ръководител на организирана престъпна група за разспространение на наркотици. Има двама свидетели, които уличават лице с име Асен, но не е направено разпознаване дали това е Вукадинов. Намерените в дома му мобилни апарати не го уличават в престъпление, заяви адвокатът му. Тя обясни, че няма и нито едно доказателство до момента, че хората, обвинение в участие в престъпна група, въобще се познават. Според прокуратурата деянието, в което е обвинен Асен Вукадинов, е с изключително висока степен на обществена опасност и висока степен на конспиративност. Освен това е продължило дълъг период от време и затова той трябва да остане в арестта. Има опасност и да се укрие, както и да извърши друго престъпление.
Част от доведените в залата 12 младежи са с криминални прояви – осъждани или с висящи производства. Според прокуратурата няма доказателства, че те имат работа, т.е., продажбата на наркотици е единственият им доход. Сред задържаните, за които прокуратурата поиска постоянен арест, има и едно момиче. Това е 18-годишната ученичка Михаела Кирилова. В групата има и футболист – Иван Сапунджиев. В залата с патерица дойде друг от групата - Борислав Кръстев, който заяви, че работи като хамалин. Едният от задържаните нямаше лична карта, а най–големият е на 32 години Петър Николов. Той представи пред съда и акт за раждане на своя син. В залата беше и съпругата му. Повечето от арестуваните бяха представлявани от служебни защитници. Съдът ще се произнесе в 15 час за мерките им за неотклонение. Видеоклип, в който ясно се чува как полицай заплашва с насилие задържан, за да признае вината си, разпространи пресцентъра на МВР.


На 7 юли бе пуснат репортаж на страницата на МВР, в който ясно се откроява репликата: "Казвай, че ще те боли много". Видеото бе разпространено по повод операцията на ГДБОП и СДВР, при която бяха задържани общо 24 дилъри на дрога в столицата. Репликата, изтървана във видеото от служител на полицията, който участва в операцията, е насочена към един от задържаните. При акцията са арестувани общо 24 души, сред които 18 наркодилъри и техни клиенти. Сред тях са и четиримата организатори на групата за разпространение на дрога. Полицаите са претърсили жилищата на задържаните, които са ползвани за складове за съхраняване на стоката. Иззети са около 3 кг амфетамини, марихуана, кокаин и екстази. При обиските са иззети сим карти, 60 мобилни телефона, седем от които са ползвани за поръчки на наркотици, 15 000 лева - в български пари и евро, спечелени от продажбата на дрогата.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

телец

Прекрасен ден да го посветите на семейството си

Прекрасен ден да го посветите на семейството си и на