Свързани новини

09.07.2010 13:15

РЗС: Лъчезар Иванов е отстранен заради разработки в ДАНС

Видян 2323 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 РЗС има достоверна информация, че известните мотиви за отстраняването на Лъчезар Иванов са разиграни като фарс пред обществото. Истината е, че той е отстранен от позициите, които заема заради две разработки в ДАНС, отпреди повече от половин година, заяви Яне Янев на брифинг в парламента.


Една част от разработките, по-точно първата от тях, са свързани с фармацевтичната индустрия с покровителстване на определени групировки в здравеопазването и с източване на ДДС, които действия Лъчезар Иванов е извършил заедно с предишния здравен министър Божидар Нанев. Според Янев, Борисов трябва да каже защо не отстрани Лъчезар Иванов като депутат и обвини премиера в лъжа за това, че не оповестява истинските мотиви за оставката на Лъчезар Иванов. Втората разработка е свързана не само с Иванов, но и с други действащи депутати от ГЕРБ и е свързана с акцизната сфера. Тъй като в нея се съдържа класифицирана информация, на този етап тя не може да бъде разсекретена и оповестена публично. Другата седмица от РЗС ще настояват с искане до Парламентарната комисия за контрол на ДАНС да се разсекрети първата разработка свързана с името на Лъчезар Иванов. От РЗС ще настояват също да се стане публично и делото "Галерия”. Не случайно Иванов е оставен като депутат,не е отстранен, защото има огромна опасност да бъде образувано веднага досъдебно производство срещу него, когато не го пази имунитета, поясни Яне Янев. Борисов излъга пред цялото общество, че всеки, който си позволява да злоупотребява с власт ще бъде отстранен, заяви лидерът на РЗС. Отстраняването на Иванов от постовете на зам.председателското място в НС и от председателското на здравната комисия е чисто формален акт, неговото най-силно оръжие е депутатския имунитет и мандатът му остава, коментира Янев. Ако те искаха реално да се борят с корупцията Лъчезар Иванов трябваше да напусне и мястото си на народен представител, отсече той. При втората разработка, в която се визира дейността на 10 депутати от ГЕРБ - част от тях данните са още от предишното ръководство на ДАНС, уточни Янев. Няма да има проблем да се разсекрети първата разработка около имената на Лъчезар Иванов и бившия здравен министър Божидар Нанев, защото в нея няма никакви тайни и тя е на фаза досъдебно производство, според депутата от РЗС. Искаме да спре тази демагогия с използването на спецслужбите с политически цели, настоя той. Знаете, че предишният председател на комисията за контрол на ДАНС Иван Костов заяви по един категоричен начин, че ще разсекрети делото "Галерия”, а до ден днешен никой не го е чел, а имаше срокове и това трябваше да стане преди повече от 5 месеца, припомни Янев.
В началото на брифинга на РЗС Янев съобщи пред медиите, че неговите депутати днес са гласували против декларацията на народните представители по повод 20г. от 7-то ВНС. Според тях документът е потвърдил тезата им, че посткомунистическият политически елит на практика е заедно и се разделя само по конюнктурни причини. Те искат да продължи порочния криминален преход и да остане да съществува старата посттоталитарна държава, в която да просъществува правилото „гарван гарвану око не вади”, каза Янев. Днес видяхме как старите комунистически велможи, най-ретроградните персони на прехода аплодираха от балконите на парламента цялото статукво в 41 НС, допълни той. ГЕРБ и с тези си действия показаха, че са политически мутант , в чиято основа стои старата комунистическа мафия, категоричен бе лидерът на РЗС.Той припомни, че още на 13 януари 2010 г. от РЗС са внесли специална декларация за разпускане на 41 НС, свикване на ВНС с цел- приемане на нова Конституция.
Официалната причина за отстраняването на Лъчезар Иванов е негов опит да спре репортаж за митничар по Нова телевизия.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

везни