09.07.2010 12:43

Станишев: Правителството да отстоява категорично българския интерес

Видян 1503 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 В България отново е на дневен ред участието на страната ни в големите енергийни проекти. Този интерес потвърждава, че България все още има реален шанс да се включи като енергиен фактор на Балканите. Това каза лидерът на БСП Сергей Станишев, пред журналисти.


Не трябва да пропускаме тази възможност. Чрез АЕЦ "Белене”, "Южен поток”, НАБУКО, "Бургас-Александруполис”, газовите връзки с Гърция, Турция и Румъния, се постигна реална възможност за енергийна независимост, допълни Станишев. Тези стъпки бяха предприети и за преодоляването на негативните последствия от затварянето на 1,2,3,4, блок на АЕЦ "Козлодуй”. Правителството на ГЕРБ застраши завършването на тези проекти. Проваля проекта "Бургас-Александруполис”, бави заемането на ясна позиция по "Южен поток”, не предприема енергични действия по проекта НАБУКО. Това е удар върху националната сигурност, загуба на енергийната сигурност и независимост, загуба на големи инвестиции и работни места в условия на криза, заяви Станишев. Настояваме правителството да каже какво е направено за диверсификацията на източниците и трасетата на енергийните ресурси, каза още Станишев. Изразяваме нашето недоумение, че чужд посланик иска отчет от българското правителство. Трябва да е ясно, че всеки, който се опитва да влияе, трябва да е готов да се ангажира и политически и финансово за реализирането на решения. Правителството да отстоява категорично българския интерес, без да се поддава на външен натиск, каза Станишев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Рубен Аморим

Аморим е новият фаворит за наследник на Клоп

След като вчера излезе информация, че ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния