Свързани новини

09.07.2010 12:31

Лъчезар Иванов напусна и здравната комисия

Видян 2358 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Лъчезар Иванов заяви в телефонен разговор помежду ни, че ще подаде оставка като председател на здравната комисия, каза Цецка Цачева.


Не са известни още имената на кандидатите за поста за зам.-председател на 41 НС, това ще стане факт следващата сряда, на пленарното заседание.


Скандалният депутат от ГЕРБ Лъчезар Иванов преди два дни подаде оставка като зам.-председател на парламента и като председател на Софийската организация на партията. Решението, което е взел Лъчезар Иванов, "имало за цел да защити името му и честта най-вече на политическа партия ГЕРБ", която трябва да продължи пътя си и да покаже нов морал в управлението на държавата, обясни самият той. Лъчезар Иванов попадна в центъра на скандал, след като се опита да спре репортаж на Нова телевизия, в който бе показан охолния живот на негов приятел – митничар. По нареждане на директора на Агенция "Митници” Ваньо Танов е била извършена проверка за доходите на един от служителите на ГКПП "Калотина”, показани в разследването на Нова телевизия за нарушения на митничари. Иванов се опитал да ходатайства пред Ваньо Танов да бъде назначен митничарят Сергей Бранков. Пред НТВ Танов заяви, че "над него никой не е оказвал натиск за назначения”. Танов обаче допълни, че лично премиерът е подчертал, че не желае компромиси в тази насока. Действително Лъчезар Иванов е идвал на среща и е "гарантирал" за Сергей Бранков, но след като му е било отказано Бранков да бъде издигнат скоростно за директор на митницата "Калотина" или поне за началник смяна, депутатът се е отдръпнал, разказа Танов. Името на Бранков нашумя след репортаж от който се видя, че началникът на смяна в митницата има палат върху 1.5 декара в покрайнините на София. Бранков обясни, че взима заплата от 600 лева месечно и че джипът "Фолксваген туарег" за 100 000 лева, който кара, му е даден от приятел. Съпругата на Бранков пък е експерт в здравната комисия, оглавявана от самия Лъчезар Иванов.


Името на Лъчезар Иванов бе намесено и около скандалния текст в Закона за наркотичните вещества, който бе обнародван в Държавен вестник преди около два месеца. Досегашният зам.-председател на НС Лъчезар Иванов се смята за едно от протежетата на Искра Фидосова, която вкара първия лобистки проекто-закон в НС. Фидосова е съпредседател на ПГ ГЕРБ. Миналата година Иванов и тогавашният министър на здравеопазването Божидар Нанев бяха в посещение в САЩ на разноски на фармацевтична компания, като от опозицията поискаха разследване на случая от ДАНС. В коментар за провала на Лъчезар Иванов премиерът Бойко Борисов също определи това пътуване за чужда сметка като недупостимо.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

везни