Свързани новини

09.07.2010 02:43

Алексей Петров остава в ареста

Видян 1845 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Софийски градски съд (СГС), който гледа мярката за неотклонение на Алексей Петров при закрити врата.


Според съда има достатъчно данни, които да сочат, че Алексей Петров е автор на престъпленията, в които е обвинен. В съдебната зала стана ясно, че те се основават предимно на свидетелски показания. Освен това, според съда има опасност, ако Петров излезе от ареста с по-лека мярка, да извърши и друго престъпление. Стана ясно, че по делото има приложен и един том, в който се съдържа кадровото досие на Алексей Петров. Според съда обаче данните в него, нито разколебават, нито подкрепят обоснованото предположение, че той е автор на деянията, в които е обвинен. В него не се прави извод за конкретната дейност на Петров. Според показанията на част от свидетелите, сред които и бившият зам. директор на ДАНС Иван Драшков, работата на Алексей Петров в службите е било без съществено значение за националната сигурност и инициативата била от страна на самия Петров. След решението на градските съдии на София, Алексей Петров заяви, че независимо от това остава с вярата в независимия български съд. Той заяви още, че оставането му в ареста е залог за кариерата на един прокурор и поста на един министър. Петров обаче не пожела да каже кой е прокурорът, нито пък министърът, въпреки че досега е споменавал единствено името на настоящия вътрешен министър Цветан Цветанов. Този път Алексей Петров имаше и повече възможност да обясни и предните си изявления в районния съд на София, когато каза, че в ДАНС действа мощна организирана престъпна група. “Разкритията в последно време в областта на енергетиката са доказателство за съществуването на организация, която от една страна е прикривала престъпно поведение, а от друга страна е фабрикувала негативна информация за неудобни хора или за опоненти. Има хора, които носят лична отговорност, хора, които са работили по линия на икономическата сигурност”, заяви Алексей Петров. После обясни, че достатъчно аргументирано е обяснил за тези хора пред комисията за контрол на ДАНС. Там той изразил съмнението си за съпричастност на Веселин Марков за изтичането на класифицирана информация. Според него именно Марков е човекът, който сега е на ключова или прикрита ключова позиция в ДАНС, а преди това заедно със свои колеги има отговорност по тази икономическа сигурност. Алексей Петров мисли, че те трябва да носят някаква отговорност, а не сега “ДАНС да разследва какво е станало по енергийните проекти“. Риторично Петров попита как да си обясним поведението на Владимир Писанчев, който лично е направил проучването му за достъп до класифицирана информация на ниво “строго секретно“, а сега се опитва да му изфабрикува досие.
Делото бе засекретено днес и журналисти не бяха допуснати в залата. Адвокатът на Алексей Петров Васил Василев обясни след заседанието, че това е така, тъй като има нови материали по делото от ДАНС. Бившият съветник в ДАНС поиска да бъде пуснат от ареста заради дългият период на задържането му – 5 месеца, откакто е в ареста.
По време на почивката, докато съдът реши дали да освободи Алексей Петров с по-лека мярка, той заяви, че Делото е засекретено “за да не чуе обществото истината". На въпрос коя е вашата истина, Петров отговори: “Истината е само една“.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

близнаци