Свързани новини

08.07.2010 16:39

Мартин Димитров: Отиваме към влошаване

Видян 1927 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 "Аз съм страшно притеснен какво ще стане с България през следващите месеци. Има опасност бюджетният дефицит да надхвърли 5%, при това ниво на разходите не може нито бюджетът, нито държавата да са стабилни и отиваме към влошаване, което вероятно ще бъде прехвърлено в 2011 г." Това заяви съпредседателят на Синята коалиция Мартин Димитров.


Димитров каза това, след като народните представители гласуваха приходната и разходната част на актуализирания бюджет без да вземат под внимание предложенията на сините.
"Както е тръгнало, тази нощ сме тук, на пост. Смисъл от присъствието ни до момента няма, защото всички наши аргументи срещу раздуване на разходите и срещу дестабилизирането на България няма кой да ги чуе", каза той. Раздаденият на народните представители доклад за промените в Бюджета за 2010 г. е от 181 страници и е трудно да се прецени колко време би отнело гласуването и дебата. БГНЕС припомняме, че приемането на бюджета за тази година продължи 17 часа в парламента през 2009 г., а председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова от ГЕРБ постави своеобразен рекорд по престой на парламентарната трибуна.
Ако МВФ дойде у нас - това означава, че необходимите мерки и реформи за страната ще бъдат наложени със сила отвън, както се е случвало при управлението на Жан Виденов, продължи прогнозата си Мартин Димитров. Правителството страшно много подценява рисковете и не мога да разбера защо, учуди се той. Финансовият министър обаче е един от малкото, които осъзнават какво ще последва, ако икономиката ни тръгне към варианта Гърция и Румъния, каза синият лидер. Тогава дали ще има оставки или не, вече няма особено значение, но ще касае всички нас. Битката, която водим не е "за" или "против" ГЕРБ, а заради българските граждани, поясни Димитров. Това, което трябва да направят хората е не да се запасяват с буркани и консерви, а чрез структурите на гражданското общество да притиснем правителството да намали разходите, призова той. За бюджета Синята коалиция е опозиция на кабинета, гласувахме "против" разходната част, иначе подкрепяме борбата му с престъпността и корупцията, заключи Мартин Димитров.
В две поредни почивки на депутатите финансовият министър Симеон Дянков "талантливо" се скри от медиите, които бяха направили "засада" на три места в кулоарите на НС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

телец