Свързани новини

08.07.2010 09:40

Борисов: Нека грехът ми е, че съм се забавил с 6 месеца

Видян 1641 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Помолих “Нова телевизия“ не само да излъчат репортажа, но и да съобщят за намесата на Лъчезар Иванов, заяви премиерът Бойко Борисов по бТВ.


От думите му стана ясно, че той е знаел за подготвяния репортаж за улицата на митничарите край София. Според Борисов, Кушлев трябва да се занимава с тази улица и да провери собствениците. Борисов заяви, че директорът на агенция “Митници” Ваньо Танов му е съобщил за натиска от страна на Лъчезар Иванов за назначаването на Сергей Бранков за началник на митницата в Калотина и го е предупредил, че при следващо подобно прегрешение ще бъде наказан. По въпроса за корупцията Борисов попита как може медиите да мълчат за Ахмед Доган, който като мандатоносител е взел милион и нещо консултантски договор и това според него е узаконена корупция. По думите му медиите от сутрин до вечер трябва да говорят за това. Трябва обществен натиск, каза Борисов, като посочи като корумпиран и Румен Овчаров. От нито едно действие на нашите депутати не е настъпило вредно последствие, а от техните действия е настъпило, каза Борисов. И всеки следващ наш депутат трябва да знае – ако направи нарушение – пада от всички постове. По думите му в пътуването на Нанев и Иванов дo САЩ няма нарушение според доклада на ДАНС, но при всички случаи е на разноски на една частна фирма, което не трябва да се случва.
До този момент много ясно спазваме своята евроатлантическа ориентация, коментира още премиерът Борисов. Когато американската страна и президентът Обама ни призоваха да приемем затворник от Гуантанамо, ние се отзовахме веднага и МС взе решение. Когато ни попитаха как ще реагираме за общата ПРО на НАТО в Европа – ние веднага се отзовахме. “Великите сили са доста влюбени в нас като държава и много искат да имат влияние в България”, каза премиерът относно отношенията между страната ни с Русия и Америка. Според него в определени моменти или руската страна, или американската страна се раздразват от по-голямата активност на едните или другите. Всички разговори относно цените на газа се водиха напълно прозрачно, каза още премиерът. На въпрос от къде идват притесненията на посланик Джейм Уорлик за това какво плаща българския потребител, премиерът каза, че пред руската страна са поставени условията на България. Според Борисов, досега не е бил поставян пред Владимир Путин въпроса, че ние като страна искаме да бъдат премахнати посредниците. Ние сме поставили нашите условия, чакаме руската страна да ги приеме – България иска правителството да работи на 100% с държавната компания на Русия “Газпром”, категоричен е министър-председателят. Мен специално не ме интересува къде отиват и откъде идват комисионните на посредниците, има хора, които се занимават с тази работа и затова не случайно съм дал договорите на прокуратурата, каза още той. Според премиера АЕЦ “Белене” е просто един гьол за 2 милиарда. Той каза още, че при разговора си с Владимир Путин поставил въпроса: “Ако ти беше на мое място ще ги пратиш ли в Сибир тези хора – ще ги пратиш, ние само ги даваме на прокуратурата”. Борисов е на мнение, че референдум за строежа на АЕЦ “Белене” е напълно излишен. Въпросът е единствено колкото ще струва централата сега, толкова да струва и след седем години. “Белене” има едно единствено ценно нещо – има разрешение за строителство от Европейската комисия, добави премиерът. За проекта “Набуко” Бойко Борисов коментира, че работи много добре като проект. “Южен поток не се бие с “Набуко” в България – това са транзитни такси, поясни той.
Министър-председателят говори и по повод изминалата вече една година от спечелените избори от ГЕРБ. По повод думите на Иван Костов, който каза, че ГЕРБ е пропиляла една година и не е изпълнила обещаните реформи, Борисов даде за пример последните избори в Габрово, където според него, ясно и точно е проличало мнението на избирателя. “Ние сме сами в парламента и нямаме коалиционни партньори и всяка една друга партия трябва да каже нещо лошо против нас, за да ги забележат”, добави той. Към днешна дата за една година ГЕРБ се е справила, без да намали пенсии и заплати – Станишев ми остави 900 млн. лева пенсии, без да изплати нито един лев от тях, и ние изпълнихме неговите ангажименти, категоричен е Борисов. Според него 20 години въпросните политици нищо не са направили по въпроса със здравната реформа, например и допълни, че сега го упрекват, че се е забавил с 6 месеца – “нека това да ми е греха, че съм се забавил с 6 месеца”.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

везни