06.07.2010 10:10

Лъчо Мозъка цензурира Нова заради жена

Видян 5088 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Зам.-шефът на парламента Лъчезар Иванов, по-известен като Лъчо Мозъка, вместо да се захване с реформите в здравеопазването, започна да се бърка в работата на разследващите журналисти и да се опитва да налага цензура на медиите. Това стана ясно при излъчването на поредното разследване на журналистката Диляна Гайтанджиева за богатите митничари в Темата на Нова. Този път обект на разследването на журналистката бяха скъпите имоти на митничарите, които живеят в палати на същата улица, на която се намира и резиденция Бояна. При това постигнали този лукс със заплати от 600 лв. Един от въпросните митничари, показани в разследването на Нова телевизия, е Сергей Бранков - началник-смяна на митница Калотина. Именно той се оказа ябълката на раздора между разследващата журналистка и Лъчо Мозъка от ГЕРБ.


Бранков живее в имот от близо декар и половина във вилно селище край София. Палатът бе показан на зрителите на Нова. Митничарят пък призна пред камерите, че получава 600 лв. заплата, кара джип на свой приятел за близо 100 000 лева. И живее тежко. Палатът, по думите на митничаря, бил издигнат на наследствено място с помощта на неговия баща и съпругата му. Според съседите обаче версията е друга. Бранков купил мястото с долари, карал и нов, голям, хубав джип. Митничарят пък твърди, че джипът Фолксваген Туарег е на „един приятел" и го кара „чат-пат, когато му го даде“. След признанието той се извини с думите: „Прощавайте, отивам да лягам!“. Като потвърждение на признанието за услужливите приятели, минути по-късно на журналистката Диляна Гайтанджиева се обадил зам.-председателят на парламента и депутат от ГЕРБ Лъчезар Иванов. Попитал я какво снимат. Обяснил, че въпросният митничар вече е бил обект на проверка, която не е констатирала нарушения. Диляна пък проверила какво се крие зад депутатско-митничарското приятелство. Оказало се, че съпругата на митничаря е секретар в парламентарната комисия по здравеопазване, чийто председател е депутатът Лъчезар Иванов.


Най-притеснителното е, че един депутат се опитва да се бърка в работата на журналистите, коментира пред 19' Диляна Гайтанджиева.


Срещу работата й скочи и Елена Чакърова, съпруга на друг митничар от Калотина - Бойко Чакъров. Тя пратила жалба в Нова, че журналистите нарушават „конституционните им права“ и се намесвали в личния им живот и засегнали личното им спокойствие при опитите им да разберат как е постигнат този стандарт на живот с митничарска заплата.


Заради разследването от Нова тв изпратили запитване и до Агенция Митници дали са правени проверки на имуществото на тези митничари. Директорът на митниците Ваньо Танов отговорил с лаконично писмо, че в момента се извършват проверки на Сергей Бранков и Бойко Чакъров. Със сигурност в някое от следващите разследвания Диляна Гайтанджиера ще разкрие и резултатите от тези проверки, тъй като продължава да следи случая с интерес.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

близнаци