04.07.2010 17:36

Район Триадица не си дава спортната зала

Видян 3919 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Категорично съм против спортната зала Триадица да бъде апортирана в общинското дружество Спортна София“, заяви за 19` кметът на едноименния столичен район Евтим Евтимов. Това по думите му е единствената общинска зала, в която се провеждат много мероприятия със социална значимост – детски фестивали, състезания за възрастни хора, както и за хора с увреждания и други. Там е базата и на ученическата спортна школа.


Ефтимов каза, че е научил случайно за намеренията залата да смени стопанина си след като „от София инвест са поискали да обследват спортното съоръжение“. Пред Стопанската комисия зам.-кметът по финансите Минко Герджиков е направил предложението с аргумента, че залата не се стопанисва добре.


Залата е на самоиздръжка и не е на загуба, подчерта Ефтимов. Ако имаме стратегия за развитието на масовия спорт, всеки район трябва да има подобно съоръжение, смята кметът на Триадица.


Тя е предоставена за управление на района с решение №30/29.01.2009 г. на Столичния общински съвет. Съоръжението е със застроена площ 2 067 кв.м. и включва основна зала за волейбол и баскетбол и две помощни зали подходящи за борба, джудо, гимнастика, спортни танци, аеробика, помещения подходящи за кафе и магазин за спортни принадлежности и др. Комплексът разполага с необходимите съблекални и сервизни помещения.


„Залата разполага с 530 седящи места и е много функционална. Всички съоръжения са подходящи за провеждане на различни спортни инициативи, тренировъчен и учебен процес, свободни спортни занимания и турнири, първенства от “А” групи.


Базата дава възможност също така да се провеждат и различни мероприятия като презентации, дискотеки, концерти, събрания и културни инициативи“, се посочва в сайта на столичния район Триадица.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

лъв