Свързани новини

01.07.2010 16:37

Ивайло Дражев получи две години затвор за двойна смърт на пътя

Видян 1786 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ивайло Дражев е виновен за катастрофата от 1998 г., завършила с два смъртни случая. Това реши днес Бургаският окръжен съд с председател Веселка Узунова и го осъди на две години затвор при първоначален общ режим.


Присъдата бе произнесена шест години след като делото влезе в съда и 12 години след жестоката катастрофа на пътя Бургас - Созопол. Дражев бе признат за виновен затова, че на 31 юли в пияно състояние , с 2.16 промила алкохол в кръвта, шофирайки с превишена скорост - 100 км/ч, е причинил по непредпазливост смъртта на 20-годишната Румяна Димитрова и 40-годишния Димитър Кехайов и тежка телесна повреда на Верка Димитрова, майка за загиналото момиче. Дражев лично е шофирал автомобила си „Волво", с който се е врязал в идващия насреща „Мерцедес" с великотърновска регистрация. Бившият футболен деятел извършил произшествието в условията на отложено наказание за предходен пътен инцидент, при който загина Марияна Велчева.
Днес съдът реши Дражев да не изтърпява наложеното му присъда от делото през 1996 година. Бяха отхвърлени всички граждански искове в размер на 230 000 лв. Той ще заплати около 11 хиляди лева разноски за процеса на държавата и по сметката на Окръжния съд в Бургас и 3600 лв. за разходите на Верка Димитрова. Съдия Узунова измени постоянния арест на Дражев и го пусна на свобода срещу гаранция от 1000 лв. Мотивите за решението на съда все още не са оповестени. Катастрофата на пътя Бургас - Созопол е втора за бившия президент на Футболен клуб „Черноморец", завършила със смъртен случай. През 1996 г. той е осъден условно на две години с тригодишен изпитателен срок за пътен инцидент край Атия. Тогава Дражев е шофирал автомобила си в нетрезво състояние и при катастрофата загива приятелката му Марияна Велчева. При осъдителна присъда сега Ивайло Дражев ще трябва да излежи и условното си наказание.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

риби