Свързани новини

28.06.2010 12:52

Георги Първанов не е придобил имот през 2009 г.

Видян 1658 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът Георги Първанов не е придобил никакво имущество през отминалата 2009 г., сочи неговата декларация, публикувана от Сметната палата.


Съгласно Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни длъжности, Сметната палата публикува в интернет декларациите, подадени през 2010 г. от задължените по закона лица, и имената на тези, които не са подали декларация или не са подали в срок декларация. Публикувани са декларациите на президента и вицепрезидента, народните представители, министерствата, Министерски съвет, Конституционният съд, Върховният касационен и Върховният административен съд, ВКП и ВАП, Националната следствена служба, държавните агенции и държавните комисии, областните управители, Сметна палата, КЗК, КФН, БНБ, ВСС, СЕМ, Омбудсман, НОИ, БНТ, БНР и БТА, Агенция "Митници", НАП, главен секретар на МВР и неговите заместници и др.
Президентът Георги Първанов не е декларирал никакво придобитото имущество, право на собственост и ограничени вещни права, земеделски земи и гори, прехвърляне на притежавани имоти през предходната година, моторни сухопътни превозни средства, дадени обезпечения и направените разходи през предходната календарна година от 01.01 - 31.12.2009, а само налични парични средства от 10 000 лв.
Министър-председателят Бойко Борисов също не е декларирал никакво имущество, превозно средства, а само банкови влогове /депозити/ в размер на 14 488 лв. В данъчната декларация на премиера са вписани дадени обезпечения в полза на партия ГЕРБ, като заличена ипотека в размер на 440000 лв. Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов и министърът на финансите Симеон Дянков са декларирали суми и имоти, както и доходи извън тези за заеманата длъжност, получени през предходната календарна година, на суми над 2000 лева всеки.
Симеон Дянков е декларирал къща с двор, с площ 500 кв. м във Вашингтон, САЩ, на стойност 2150000 лв. Вицепремиерът също така е декларирал и парични суми над 5000 лв., банкови влогове и вземания над 5000 лв. във формата на ипотечен кредит към банка. Дянков има и доходи от стопанска дейност като едноличен търговец, трудово възнаграждение от Световната банка, както и наем от недвижим имот в Щатите. За разлика от своите колеги, министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев е декларирал 7 имота, от които 5 са парцели в с. Банкя. Също така той е придобил и лек автомобил, марка Ауди, с цена на придобиване 39117 лв. Министърът е посочил в своята декларация и дялово участие в дружества с ограничена отговорност и командитни дружества.
Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов е декларирал надстройка на ветеринарна клиника във Враца на името на своята съпруга Нина Найденова, в размер на 84 000 лв. Найденов е вписал и наличието на две моторни превозни средства – лек автомобил Фолскваген Джета и автомобил на лизинг, на името на съпругата му – Тойота раф 4.
Здравният министър проф. Анна-Мария Борисова също е била доста подробна в описанието на имуществата си. Тя е вписала в своята декларация наличието на 3 недвижими имота – апартамент, магазин и гараж в столицата. Борисова притежава и земеделски земи в Бяла Слатина и в с. Гъбене. Здравният министър е описала, че притежава и лек автомобил Пежо 206, на стойност 7740 лв. Борисова притежава и банков влог във Франция, в размер на 23 000 евро, както и 12 000 лв. в България. Анна-Мария Борисова е отбелязала и своето дялово участие от една трета в Център за клинични изследвания.
Павлин Димитров, зам.-вътрешният министър, Николай Младенов, министърът на външните работи, Трайчо Трайков, министър на икономиката и енергетиката, както и Сергей Игнатов, министър на образованието са получили уведомление, тъй като не са подали декларация или не са подали в срок декларация.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

скорпион