Свързани новини

28.06.2010 12:09

Борисов: Станишев лъже, НЕК е взел 250 млн.евро за "Белене“

Видян 2111 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Премиерът Бойко Борисов обвини Сергей Станишев в лъжа и съобщи, че НЕК е взела 250 млн.евро заем на 20 май 2007 година, които трябва да върне наведнъж на 20 май 2012 за АЕЦ "Белене", а дотогава ще се плащат по 10 млн. лева лихви на всяко тримесечие.


Той каза също, че за "Цанков камък" също е взет заем, от който трябва да се плащат по 5 млн. лв. всеки месец. На въпрос за колко време ще се изплатят тези заеми премиерът отговори, че ще се плаща "почти безкрайно". Борисов направи коментара, след участието си днес на кръгла маса на тема "Правителство и бизнес - общи усилия за ускорени инвестиции 2010-2011 г.". Поводът за гневните думи на премиера е обвинението от страна на БСП към него по една от телевизиите тази сутрин, че е излъгал за големите енергийни проекти.
"БСП вече са толкова нагли, смятат че хората са забравили това, което са правили от тройната коалиция", каза Борисов и върна обвинението към тях, като заяви, че именно те лъжат. Той се почуства принуден да покаже документи. "Чух внимателно бившия премиер Станишев да казва, че правителството на тройната коалиция не е вземала заем за "Белене" и, ако е вземала те не са знаели", поясни Борисов. Той посочи всеизвестният факт, че НЕК е 100 % държавна компания и се възмути, че един премиер може да не знае, че държавната му компания взема половин милиард заем, като веднага добави, че не вярва на този факт. Премиерът показа платежните нареждания към една от банките, на които сегашното правителство трябва да изплаща суми на всеки 3 месеца. Връх на неговото възмущение бе лихвата при която е взет заема - 9 %. За сравнение Борисов посочи, че заемите на Столична Община към Европейската инвестиционна банка са при лихва 4 %.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

стрелец