23.06.2010 16:10

Съдът остави в ареста Марчело Джотолов

Видян 3169 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Софийски градски съд остави в ареста Марчело Джотолов. Според съда не е разколебано предположението, че той е автор на деянието, в което е обвинен. Освен това, ако излезе от ареста, може да извърши престъпление.


Мотивите, с които адвокатът на Марчело Джотолов поиска той да бъде освободен от ареста, са продължителността на задържането му и това, че според него е силно разколебано предположението, че той е извършил престъплението, за което е обвинен. Според защитника му Радка Йосифова за последните 2,5 месеца са събрани нови доказателства, които оборват предположението, че той е автор на престъпленията и няма никакво основание той да остане в ареста. Друг мотив да се поиска по-лека мярка, според нея е и това, че няма данни да се влияе на свидетели. Тя обясни, че към момента няма привлечени други обвиняеми. Марчело Джотолов е обвинен в участие в организирана престъпна група и изнудвания на двама човека - Николай Динков и Николай Русанов. Николай Динков, обясни адвокат Йосифова, който е и в програмата за защита на свидетелите е бил в много сложни финансови взаимоотношения с много хора и опасността за него може да дойде от много места. Не може да се говори, че той е под закрила именно по това дело.
Именно фактът, че в програмата за защита има двама свидетели по това дело, беше един от мотивите на обвинението да поиска от съда да остави Марчело Джотолов в ареста. Свидетелите се страхуват заяви прокурорът в залата. Според него, ако Джотолов излезе на свобода може да извърши престъпление. Показанията на Николай Динков, който е и пострадал по това дело могат да бъдат ценени, каза съдебният състав. Според магистратите, те се подкрепят и от показанията на други свидетели. Прокурорът обясни пред съдията, че Дожолов е разпитван няколко пъти, но той не дава обяснения по делото. Единственият случай, в който е говорил, е, когато разследващите установили и друг офис на фирма, чийто управител в бил той. Според прокурора там, по време на огледа са намерени запис на заповеди на 60 други случая, които в момента се разследват. Така, анонсирайки, че все още по разследването излизат данни, той поиска да докаже пред съда, че разследващите работят. Прокурорът обясни и че се правят 120 данъчни ревизии за всички обвиняеми. Адвокатът на Марчело Джотолов обясни, че не е правен обиск, а по време на акция “Октопод“ е бил пропуснат един от офисите фирмата, на която Джотолов в управител и той, е упълномощил защитника си от ареста да бъде посетен този офис и всичко, което се намери там да се предаде на разследващите органи. Според нея - там е намерена фирмена документация и много договори, касови книги. Единственият, задържан член на “Октопода“, освен Алексей Петров, който поиска да излезе от ареста може да обжалва мярката си за неотклонение отново пред Апелативния съд на София.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

везни