Свързани новини

14.06.2010 12:51

Освободиха Големия Маргин

Видян 2285 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Съдът освободи Красимир Маринов - Големия Маргин от ареста. Състав на Софийски градски съд постанови по-лека мярка за неотклонение - домашен арест.


По-рано днес защитата на Маринов поиска да бъде освободен. Присъствието на Красимир Маринов в това обвинение е "една голяма доказателствена кръпка", заяви Трендафил Трендафилов, адвокат на Красимир Маринов – Големия Маргин.
Защитата поиска да бъде освободен, тъй като според тях допълнително събраните в хода на досъдебното производство доказателства категорично разколебават липсата на обосновано предположение за извършеното престъпление, в което е обвинен. Според адвокатите няма опасност той да се укрие, както да извърши друго престъпление. За да поискат по-лека мярка, те се основаха и на продължителността на задържането му – 5 месеца, в рамките на които според тях, не само че не е повдигнато окончателно обвинение, но не са събрани и други доказателства, освен показанията на защитен свидетел.
Според магистратите има ново обстоятелство, което е свързано със здравословното състояние на Красимир Маринов. Те приеха заключението на експертите, че здравословното му състояние се влошава и трябва да му бъде направена операция за лекуване на дискова херния. Магистратите се съгласиха със заключението на експертите, че такава операция не може да бъде направена нито в МВР-болницата, нито в болницата на затвора. В мотивите си да наложи по-лека мярка на Красимир Маринов- домашен арест, магистратите се основаха на необходимостта от баланс. Според тях трябва да има такъв между правото на живот, обществения интерес, и интересът на правосъдието. "Недопустимо е да се застрашава здравето на някого заради правосъдието”, написаха в мотивите си магистратите, затова и те пуснаха Красимир Маринов. Преди това те посочиха, обаче, че има достатъчно доказателства, които да говорят за наличието на обосновано предположение, че Красимир Маринов е автор на деянието, за което е обвинен. По отношение на срока на задържането му от 21 януари 2010 г. досега, магистратите се съгласиха, че то не е незаконосъобразно. Прокуратурата ще обжалва решението на градските магистрати пред по висока инстанция. В 14.30 ч. се очаква присъда по друго дело срещу Красимир Маринов – това са подготовката на три убийства.
БГНЕС припомня, че Красимир Маринов - Големия Маргин е подсъдим по дело за подготовката на три убийства – на Любен Гоцев, Иван Тодоров – Доктора и Никола Дамянов. На 17 януари прокуратурата поиска налагане на най-тежката мярка за неотклонение на Големия Маргин, Милен Алексиев и Стефан Бонев – Сако. Те са обвинени по член 321 от Наказателния кодекс са създаване и ръководене на престъпна група, която е разпространявала наркотици. Тогава СГС наложи най-леката мярка за неотклонение "подписка" на Красимир Маринов - Големия Маргин. Мярка за неотклонение "задържане под стража" бе наложена на Стефан Бонев - Сако. Най-леката мярка "подписка" бе наложена и на третия обвиняем - Милен Алексиев. На 21 януари обаче прокуратурата протестира пред по–горната инстанция – Апелативния съд на София. Магистратите отсъдиха в полза на държавното обвинение и оставиха окончателно в ареста Красимир Маринов. Съдът постанови тогава мярка за неотклонение "задържане под стража" и на Милен Алексиев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес ще имате желание да общувате с повече хора

Днес ще имате желание да общувате с повече хора.