Свързани новини

14.06.2010 09:49

Цветанов: Имахме проблем с отвличанията

Видян 1191 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Всичко, което правим е да се стараем максимално да извличаме и да изведем страната от тази тежка ситуация, в която се намираме днес. Това каза пред Нова телевизия вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.


Трябва да вложим много повече усилия, за да подобрим успеха си, заяви Цветанов по повод спадането на рейтинга на ГЕРБ. 20 години хората се умориха, не видяха никаква справедливост за тези, които доведоха държавата до това състояние, допълни Цветанов. Имаше един проблем с отвличанията, за 2 г. и половина имаше 19 отвличания и всичко, се концентрираше върху този проблем. Това беше проблем и за бизнеса, и за богатите хора, които трябваше охрана да си набират, каза Цветанов. "Октоподът“ – това е срастване на организираната престъпност с държавния апарат на всякакво ниво. Това, което започнахме като системен комплексен подход за тежката престъпност, вече е факт, уточни Цветанов. Когато започнахме работа в МВР беше необходимо 1-2 месеца чисто организационно, след това бяха необходими няколко месеца работа по събраните доказателства.
След 4-5 седмици ще има обвинителни актове, каза Цветанов. Например относно "Наглите“ почти е готов обвинителният акт. Говорили сме с главния прокурор да концентрираме максимално ресурсите. Аз съм оптимист и се надявам на обективността, която я има в съдебната система, а не да наблюдаваме купувани процеси, допълни Цветанов. Обществото ще усети, че след 20 години чакане, започва да се появява вече една справедливост. Конвенционалната престъпност е най-чувствителна за обществото. Когато на един човек му е разбита къщата, това за него означава, че вече 100% престъпността се шири с пълния си обем, заяви Цветанов. Относно въпроса дали Цветанов ще организира шумни акции за рождения ден на Борисов, вътрешният министър заяви, че "това никога не е коментирано“. Не може да си правиш акции, когато си искаш, допълни Цветанов. Относно проекта "Бургас-Александруполис“, Цветанов заяви, че в момента се очаква още каква е оценката за екологичното въздействие на проекта. По въпроса за изграждането на АЕЦ "Белене“, Цветанов коментира, че по време на срещата си с германския канцлер Ангела Меркел също е бил поставен този въпрос. От Франция казаха „ако в момента бяхте на кота нула, ние за 7 години можем да реализираме един такъв проект като АЕЦ "Белене“. Парите, които са дадени по този проект до момента са 2 млрд. лева. За да реализираш нещо трябва да имаш съответното финансиране, допълни Цветанов.
Управлението не е едноличен акт. Предприети са много действия и мерки, както за цигарите, така и за акциза на алкохола. С провеждането на евроюгоизточната конференция на министрите на вътрешните работи успяхме да оптимизираме нашите отношения и смятам, че както с Румъния, така и с Македония, Сърбия и Гърция подготвяме нещата, за да имаме информация за преминаването през границите на контрабандни стоки, каза още Цветан Цветанов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

везни

Днес ще намерите равновесие между личния и професионалния си живот

Днес ще намерите равновесие между личния и