Свързани новини

10.06.2010 17:12

ООН: Пазите наркотици за $65 млрд. с контингента си в Афганистан

Видян 2172 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Антонио Коста, шеф на Службата по наркотици и престъпност към ООН, обяви официално на конференция в Москва, че от стъпването на международния контингент в Афганистан, в който участва и нашата страна, производството на наркотици в нея се е увеличило 4 пъти. В момента тя произвежда в своите макови плантации, от чиято продукция се добива хероин, 95% от най-гадната и прилепчива дрога в света. От това афганистанските наркобарони и техните американски покровители въртят бизнес за 65 млрд. долара годишно.


Страната, в която не се доставя афганистански хероин, е САЩ. Пак там живеят жените и децата на босовете на Северната лига - основният съюзник на Америка и България в източната страна. Под прикритието на политическото и социално движение всъщност се крият интересите на наркомафията. Именно заради тях Щатите започват войната с талибаните.


Правоверните мюсюлмани през първите години от управлението си унищожават като луди плантациите за дрога и с това си навличат гнева на Лигата. С идването на янките и другите натовци бизнесът с наркотици разцъфтява. Афганистанците заемат все по-ключови позиции и на пазара на хашиша, стана също така ясно на конференцията, на която присъства и изнесе реч лично президентът на Русия Дмитрий Медведев.


“Когато ни бяха окупирали руснаците, поне строяха училища, болници, университети, културни домове. Всичко това беше разрушено за 9-те години американска обсада”, заявиха представители на Афганистан.


България тази година харчи 90 млн.лв. за ненужния си контингент в далечната държава, където тя няма нито икономически, нито политичеки интереси. С други 5 млн. долара евентуално ще строи и болница там. Тези пари не се пипат въпреки орязването на “маловажни” разходи като средствата за Здравната каса, включително за раково болните, или пък субсидиите за общините - сиреч издръжката на повечето училища, детски градини и болници в България.


Конкретно парите на общините се кълцат със 130 млн.лв. - точно толкова излизат на данъкоплатеца 4 свръхненужни, особено в криза, неща: контингента в Афганистан, Правителствена болница, Националната служба за охрана и станциите на Министерския съвет и големите министерства.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

дева

Днес съсредоточете усилията си върху завършването на текущите проекти

Днес съсредоточете усилията си върху завършването на