Свързани новини

08.06.2010 11:44

Цветанов: Контрабандата и проблемите, които стоят като ресор на митниците, остават

Видян 1580 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

МВР ще продължи да работи със същата мотивация и резултатност, и съм убеден, че оценката ще бъде по-добра от вчерашната, каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов по повод вчерашния призив на Симеон Дянков МВР да работи повече и по-малко да говори.


Целият ресурс на държавата в момента е впрегнат в посока извеждане на страната от тежката икономическа криза. Естествено, че една от мерките е да ограничим потоците, които изтичат и корупционните практики, които има в съответните министерства. Може би от там, добави Цветанов, стигнахме и до проблемите, които има в митниците и те са на база доклад, досъдебно производство, има много задържани лица. За съжаление, контрабандата и проблемите, които стоят като ресор на митниците, остават, каза още вътрешният министър. Министърът даде за пример акция преди Великден, при която бяха заловени около 225 хил. бутилки, от които 1/3 с фалшиви бандероли. Контролът, който се осъществява при производителя на алкохол, поясни Цветанов, е с митничар – всеки ден митнически служител присъства по време на лепенето на бандероли. Така на края на работния ден се прави протокол за изразходван продукт. Министърът припомни, че преди дни в Сливен бе заловено складово помещение с 250 хиляди бутилки алкохол. На въпрос чия протекция дава възможност това да се случва Цветанов, заяви: “Няма как да се случи без протекцията и съдействието на митничари”. “За мен няма значение на какво ниво е тази схема, има значение, че това е система, на която държавата разчита да влязат пари. Иззетите количества алкохол от Великден до сега доближава цифрата от 1 млн. бутилки”, коментира Цветанов. Това, по думите означава, че държавата е ощетена с около 5 млн. лева от акциз. Вицепремиерът обаче заяви, че няма интрига между МВР и ръководството на митниците.
На въпрос възможна ли е смяна на министри, ако нещата с приходната част не се получат, Цветанов заяви, че за състава на МС може да отговаря само министър-председателят, всички други проблеми се дискутират на изпълнителна комисия в партията.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

телец