Свързани новини

03.06.2010 16:17

Мартин Димитров: Трябват хора професионалисти, а не бивши агенти на 6-то на ДС в КРС

Видян 1869 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Трябват хора професионалисти, с неопетнено поведение, а не агенти на 6-то управление на ДС за членове на КРС, заяви от парламентарната трибуна съпредседателят на Синята коалиция Мартин Димитров.


Това стана по време на обсъждане на предложенията на ГЕРБ за членове на КРС, между които той не съзря убедителни кандидатури, а направо се възмути от името на Константин Тилев, журналист и сегашен общински съветник в София. Наскоро Тилев бе осветен като агент на 6-то управление на ДС. "Той не е независим, а зависим по дефиниция. С "Атака" може да гласувате и тримата кандидати да са били от 6-то, но последиците ще са за цялото общество", категоричен бе той. Досието на Тилев е унищожено, защо е било направено, никой не знае, кои са пострадали от него-също, но аз знам за драмите на хората, пострадали от такава дейност, каза Мартин Димитров.
Синята коалиция предложи за член на КРС Иван Божидаров Симеонов, който 10 г. е работел и е компетентен в сферата на комуникациите. Има нужда от нов състав на КРС като компетентност, защото сегашният е обраснал с корпоративни интереси и почти е видно кой член на кой оператор интересите защитава, подкрепи го и Иван Иванов от Синята коалиция. Предложените кандидатури и техният профил не дават гаранция, че предстоящата важна работа на комисията ще бъде свършена професионално, допълни той. "Толкова ли е незаменим г-н Тилев с някой достоен човек", запита Иван Иванов. "А ако отговорът е "да" - незаменим е, тогава се налага въпросът - защо", продължи с въпросите той. Търсете качествени хора, които да съчетават морал, компетентност и принципи, обърна се той към управляващите. Румен Такоров, депутат от КБ заяви, че ПГ на левите депутати няма да подкрепи кандидатурите, предложени от ГЕРБ и че промяната на състава на КРС е политическа чистка.
След кратък, но бурен дебат с гласовете на ГЕРБ и "Атака" за членове на КРС бяха избрани, предложените от ГЕРБ Константин Тилев, Никола Колев и Ирина Романска.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

лъв

Професионалните ангажименти днес ще ви донесат удовлетворение и признание


Професионалните ангажименти днес ще ви донесат