Свързани новини

03.06.2010 14:33

Вальо Бореца остава окончателно в ареста

Видян 2542 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Апелативният съд на София остави в ареста Валентин Янев – Вальо Бореца.
Магистратите счетоха, че поради началната фаза на разследването, има обосновано предположение, че Янев е извършител на престъпленията, в които е обвинен.


Обвинението е работно и далеч от прецизното, но по-нататъшното му изясняване трябва да стане в процеса на разследването. Пред магистратите адвокатът на Янев Лъчезар Таков поиска клиента му да бъде освободен под по-лека мярка. Защитникът на Бореца смята, че има противоречия в показанията на свидетелите, както и в описанието на извършителя, дадени от анонимен свидетел. Според Таков те не съвпадат с физическите данни на Янев.
Съдът прецени, че защитата има пълно основание да твърди за противоречия в показания на двама от свидетелите – Любомир Димитров – Любо Гребеца и Даниел Димитров – Данчо Релето. Тези противоречия не са изясни в очна ставка между двамата свидетелите. Но според съда събраните до момента доказателства и факти обаче, уличават Валентин Янев в престъпленията. Тепърва предстои изясняването им в хода на процесуално-следствените действия. Магистратите прецениха, че от свидетелските показания до момента ясно се очертава кръгът на хората, които са участвали в престъплението. В едно от тези показания е споменато името на Янев. Според магистратите има и реална опасност Бореца да се укрие, защото "житейската му кариера“ и срещата с правосъдието са били многократни. Защитата за пореден път заяви пред Апелативния съд, че Янев не е притежател на намерените в дома му боеприпаси. Това е третото обвинение, по което той е привлечен от прокуратурата. Решението на Апелативния съд е окончателно.
Софийска градска прокуратура повдигна обвинение срещу Валентин Янев – Вальо Бореца в убийство. Според прокурорите на 8 януари 2009 г., в района на с. Плана, Софийска област, Бореца умишлено е умъртвил Юлиян Лефтеров (Кунгфуто), като го прострелял с огнестрелно оръжие в областта на главата - престъпление по чл.115 НК, съобщават от прокуратурата. Повдигнато му е обвинение и по чл. чл.116, ал.1,т.12, пр.2, вр.115 НК, затова че на неустановена дата през месец април 2009 г., в кв. "Бистрица", гр.София умишлено е умъртвил Иван Петров Пайнавелов (Сапата) като го прострелял с огнестрелно оръжие в главата. На Янев е повдигнато и трето обвинение по чл.339 ал.1, пр.2, ал.3 НК, затова, че на 23 януари 2009 г. е държал в жилището си в кв. ”Драгалевци”, София, двадесет броя патрони, 16-ти калибър, без да има за това надлежно разрешително. Смятаният за "мозъка" на групата за отвличания "Наглите” Валентин Янев, известен с прякора Вальо Бореца, беше арестуван вечерта на 23 май. Полицията го издирваше в продължение на няколко месеца. В момента на залавянето си Валентин Янев се намирал в ресторант в "Овча купел”. Полицията е претърси тогава и дома на Вальо Бореца в столичния кв. “Симеоново“. Малко преди полунощ той беше отведен в Столичната дирекция на вътрешните работи. На следващият ден районната прокуратурата повдигна обвинение на Валентин Янев. Обвинението е за притежание на боеприпаси. Валентин Янев бе задържан за 72 часа. След изтичането на мярката прокуратурата ще поиска постоянен арест за задържания. Предполага се, че Бореца е замесен в няколко убийства. Неофициално се твърдеше, че е свързан и с похищението на криминално проявения Кирил Божилов-Цигането. При развръзката с друг отвлечен, Румен Гунински, бе намерено ДНК върху тялото на младежа от Вальо Бореца, което е основна улика на прокуратурата. Операцията по залавянето на обявения за национално издирване Валентин Янев е проведена от служители на ГД “Криминална полиция”, съобщиха от пресцентъра на МВР. Операцията е проведена под наблюдението на прокуратурата.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

козирог

Определено ще имате достатъчно сила и мъдрост

Определено ще имате достатъчно сила и мъдрост, за да