Свързани новини

27.05.2010 16:27

Р. Петков: Не съм получавал сигнали Алексей Петров да се е занимавал с престъпност

Видян 2072 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бившият вътрешен министър Румен Петков увери, че не е получавал сигнали Алексей Петров да се е занимавал с организирана престъпност. Това стана ясно от думите му след изслушването пред Парламентарната комисия за контрол на ДАНС.


Той даде лаконичен отговор на въпроса защо службите са проспали престъпната дейност на бившата барета. "Да не казваме "проспиване”, защото ще засегнем министър-председателя, а той е особено чувствителен на тази тема, да го кажем предремане", каза Петков. Със задоволство той отбеляза, че е спечелил делото за осветляването на Алексей Петров. Запитан дали комисията ще успее да си свърши работата предвид това, че неин член е Иван Костов, по време на чието управление е бил назначен Петров в службите, той каза: "Вие искате да разширите кръга на дремещите?!" Той отбеляза, че човекът назначил Петров в службите е бил ген. Атанас Атанасов, бивш шеф на НСС. Бившият министър потвърди, че Алексей Петров си е свършил добре работата при организацията на срещата с братя Галеви. Като категорично основателна определи бившият вътрешен министър Румен Петков срещата с Галеви от 9 декември 2006-а година на басейна Спартак. Петков обясни, че срещата му на басейна "Спартак" с братя Галеви е била регламентирана и по нея има написан рапорт. По думите на Петков, всички мероприятия по братя Галеви – външното им проследяване, подслушването на мобилните им телефони, контрола върху контактите и връзките им, са подписани от него самият. "Когато съм отишъл на тази среща, съм отишъл с ясното съзнание, че отивам със служител на МВР в условията на пълно обслужване на тези, които ще се срещна, първо и второ след срещата има рапорт до мене в качеството ми на министър", обясни Петков. На въпроса дали е доволен от работата на бившата барета, той отговори, че не може да участва в атестата на всеки един от 60-те хил. служители в МВР. Запитан какви според него са причините Алексей Петров от офицер на службите да се превърне в арестант номер 1, Петков коментира, че този отговор трябва да се търси от "автора на тази ключова фраза”.
Алексей Петров е бил преназначен заедно с всичи останали 55 хил. служители в МВР. По предложение на ръководствата на съответните служби са преназначени всички техни служители през 2006-та година.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

телец