Свързани новини

26.05.2010 17:10

МВР удари лихварите

Видян 1621 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

МВР удари лихварите при мащабни операции в страната. В рамките на акцията Кърлежите в Монтанско е задържан общински съветник от Берковица. Две лихварски групи са неутрализирани в София, арестувани са 12 души. Акциите са подготвяни от няколко месеца. „Днес е денят на лихварите“, обяви вчера сутринта министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.


Кърлежите в Монтанско стартира миналата нощ. Арестувани са 5 мъже в Монтана, Лом и Берковица, занимаващи се с незаконно кредитиране и изнудване. Сред тях е и общинският съветник от Берковица Величко Йонов от партия Рома.  И петимата са криминално проявени.


Общинарят от Берковица раздавал пари на социално слаби, установили разследващите. При обиск в дома му са открити голямо количество злато и дебитни карти на длъжници. По първоначални данни той разполагал с големи парични суми с недоказан произход. Срещу него в момента се води досъдебно производство за търговия с влияние.


Две лихварски групи са неутрализирани от криминалисти и антимафиоти при акция в София и околностите. Задържани са общо 12 души, един от тях в Бургас. Всички те са криминално проявени - основно за кражби, грабежи и изнудвания. Разследването установило, че двете групи действали независимо една от друга. Едната обхващала кварталите Дружба, Младост и Хр.Ботев, а другата - Надежда, Свобода и Нови Искър. Разследващите са изяснили как са действали бандите, занимаващи се с незаконна финансова дейност, отпускане на заеми срещу високи лихви, насилствени действия срещу длъжници. При обиските са иззети договори за наеми, нотариални актове, скици на недвижими имоти, договори за учредени ипотеки, записи на заповеди, пълномощни за продажба на МПС, лаптопи,  компютри и оръжие. Само в къща в с.Кътина са намерени и иззети записи на заповеди за над 300 хил.лв, а на друг адрес - 10 нотариални акта за земи и имоти около София. 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

близнаци