25.05.2010 17:18

Наша банда източила над 2 млн. долара в САЩ

Видян 1293 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Българска престъпна банда, източила чрез измами 1,6 млн. долара, задържаха агенти на ФБР в Лас Вегас. Федералното бюро за разследване е получило информация от българските власти за част от членовете в престъпната банда. Главният секретар на МВР Калин Георгиев съобщи, че министерството постоянно обменя подобна информация с американски служби.


Българите в Лас Вегас и Финикс са измамили търговци на автомобили с близо 2 млн. долара. Освен това родните гангстери успели да източат около 700 хил. долара от банкомати, съобщава в. Лас Вегас Ривю. Федерален съд е повдигнал обвинения срещу 11 души за три отделни случая след двегодишно разследване на ФБР, при което са използвани одобрени от съда специални средства. ФБР отказа коментар, тъй като продължава издирването на някои от обвиняемите.


Пом.-прокурорът Катлийн Блис е заявила, че ФБР е получило информация от властите в България, че един от предполагаемите лидери на престъпната мрежа, 58-годишният Димитър Димитров, се е присъединил към фигури от подземния свят в страната. Димитров, който е американски гражданин, живеещ в Лас Вегас, бе обвинен по трите случая, както и в това, че той и съпругата му Вярка притежават незаконен 9-милиметров пистолет.


Блис съобщила още, че специалните записите на ФБР показват Димитров да се хвали, че знае как да държи свидетел срещу него настрани. Той казал на останалите членове на групата, че ще върже свидетеля за дърво, ще го залее с бензин и ще стои до него със запалка и пакет цигари в ръка. Другите споменати лица в обвинителните актове са Драгомир Тасков, Боян Георгиев, Росен Даскалов, Юлиян Милушев и Николай Младенов. Обвиненията срещу тях са в конспирация, измами и мрежа за крадена собственост по схема за незаконно придобиване на автомобили от търговци на коли и транспортирането им до Източна Европа.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния