Свързани новини

24.05.2010 16:58

Белезници за мозъка на Наглите

Видян 2365 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Смятаният за мозъка на групата за отвличания Наглите Валентин Янев, известен като Вальо Бореца, е арестуван. Той е задържан в неделя вечерта в ресторант в столичния кв. Овча купел при операция на Главна дирекция Криминална полиция. 37-годишният мъж не  е оказал съпротива при ареста, съобщи МВР. Янев ще остане зад решетките за 72 часа. След изтичането им прокуратурата ще поиска постоянното му задържане под стража. Срещу Янев Районна прокуратура вчера повдигна обвинение за незаконно притежание на боеприпаси.


Янев бе обявен за национално издирване на 19 февруари т.г. Полицията го търсеше, за да бъде разпитан за убийствата на Иван Петров-Сапата и Юлиян Лефтеров. От досъдебното производство за убийството са отделени материали срещу Янев за незаконно притежаване на боеприпаси и прокуратурата му повдигна обвинение за това престъпление.


Янев е известен на МВР като тартор на банда за отвличания и има доказателства, че е поддържал редовна връзка с босовете на Наглите - Прокопи Прокопиев-Културиста и Ивайло Евтимов-Йожи. Той е в много близки отношения и с Антон Петров-Хамстера, с когото се среща често, както и с убития люлински мафиот Йордан Цонков-Джиджи.


Бореца е познат на МВР и с множество обири, включително и с бягство от затвора. Той е обвинен за участие в групата за отвличания, в която е бил и починалият през януари 2009 г. в полицейска кола арестант Пламен Куцаров. Бореца е сочен за помагач при вземането на откуп за отвлечения Кирил Божилов-Цигането, но през 2009 г. Апелативният съд преценява, че липсват достатъчно доказателства за престъплението и го освобождава срещу гаранция от 10 000 лв.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

близнаци

Определено интензивен ден

Определено интензивен ден. Ще се опитвате да промените