23.05.2010 15:42

В.Найденов: Народът не е виновен за това, което се случва

Видян 1833 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Народът не е виновен за това, което се случва, заяви в интервю за БГНЕС знаменитият български естраден певец Васил Найденов. "Българинът винаги е обвиняван през годините за всичко. Има един израз, който съм запомнил от дете и който винаги ме е плашил с циничността и драстичността си - "В името на народа”.


Много е страшно, когато за всичко обира парсата народът или му слагат лепката "това харесва народът" , коментира Найденов. Разочарован от медийното съдържание в България той сподели: "В последните години сме свидетели на "освобождаване” на медиите. Преди години нямахме жълта преса и изведнъж се появи не жълта преса, а пълна помия. Много журналисти се извиняват с това, че "народът го иска”. В миналото се правиха политически убийства с това понятие, а сега журналистите си измиват ръцете с него". Според Васил Найденов не самите медии, а липсата на контрол, включително и съдебен, е причина за информацията, която се публикува.
"Когато говорим, в навечерието на един такъв празник като 24 май за култура, то е, защо искаме децата ни да бъдат културни. Те генно може би не са обременени, може би са от добри семейства, може би са ги учили на много полезни неща как трябва да се държат в обществото, но те са обременени от това, което се случва в праймтайма", каза още Найденов. Според него "много хора в парламента седят зад всичко и много хора имат потребност да има такъв модел анархия, защото те печелят от всичко това", счита именитият певец. Той изтъкна, че в България днес има изключително много кадърни млади хора. "Много ми е болно за можещите деца, защото обикновено можещият човек не е нахален и той не се замисля как трябва да търси пари. Нахалният човек се оправя, виси по билбордове, свързва се с групировки, спи с парламента, за тях не ми е жал".
Сред талантливите млади хора в българската музика Васил Найденов посочи Рут, която дебютира през последната годината на музикалната сцена, Мария Илиева, Нора... Той, обаче, изрази съжаление, че никой не се интересува от това какво правят всъщност музикантите у нас, в коя държава пътуват, какво произвеждат, какво са постигнали. Той попита и какво точно правят ПРОФОН и МУЗИКАЛТУР, реално, съществуват да събират пари. Самият той вероятно още веднъж ще посети Русия тази година, но за не повече от 2-3 концерта. " Филип Киркоров ми даде една много интересна песен "Только раз", едно електронно танго. Бавя го, докато намеря текста за тази песен", сподели още Васил Найденов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

водолей