20.05.2010 17:26

Цветан Цветанов: Олигарсите победиха държавата

Видян 1893 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Олигарсите са победили много отдавна държавата и сега е много трудно да ги отскубнем от нея", заяви в прав текст вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов в сутрешния блок на bTV, след като бе запитан за коментар по думите на Ваньо Танов. Шефът на агенция Митници каза, че ако бъде отстранен, олигарсите ще победят държавата.


Думите на първия по рейтинг у нас потвърждават едно към едно прогнозата на вестник Супер 19' от 14 май, че когато се изтърка плочата, че за всичко е виновен Станишев, на правителството ще му станат виновни олигарсите.


В bTV обаче разговорът продължи по друга тема - акцията срещу фалшивия алкохол.


„Това което сме отчитали през последните години, а именно намалено потребление на алкохол, се оказа невярно. Просто има увеличаване на престъпленията и неплащане на акциз, който трябва да влезе в хазната. Поставянето на бандеролите се контролира от митничари. Оттук идва въпросът - как този контрол се осъществява", каза Цветанов, като така отново атакува шефа на агенция Митници, с когото от 4 дни са в словесна престрелка в медиите.


"Когато търговската мрежа е залята с фалшив бандерол, контрол естествено, че няма. Премиерът е човекът, който ще вземе крайно решение. Аз съм си свършил работата. Мое задължение е да дам ход на справката. Премиерът е човекът, който борави с по-голям обем информация и той преценява", допълни той.


Цветанов коментира още, че операцията по акцизите е една добра мярка в борбата с организираната престъпност и след излизането на експертизите не е изключено да се стигне и до отнемане на лицензи на производители.


Припомняме, че акцията Акцизите, която тръгна в сряда, е завършек на дейността на полицията през март и април, при които в складове и магазини бяха задържани над 225 000 бутилки алкохол без бандерол, както и бутилки  чисто менте. „Това е сравнително малко количество от алкохола, който се намира в търговската мрежа, но в действителност ощетява с големи суми бюджета на държавата. По предварителна оценка щетите на бюджета само от това количество алкохол, надхвърлят 600 000 лв.”, обясни при началото на операцията министър Цветанов.


Вчера в bTV вицепремиерът преповтори тезата си, че Висшият съдебен съвет не е в състояние да изведе системата в по-положителен образ, но отказа категорично да отговори на въпроса нужно ли да се сменя ВСС. По думите му въпросът трябва да бъде дискутиран в парламентарна комисия.


"След юли 2009 г. може и без ДПС", така лаконично Цветанов коментира изявлението на Ахмед Доган, че управлението на страната е невъзможно без ДПС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог

Сравнително труден и напрегнат ден

Сравнително труден и напрегнат ден, най-вече в