Свързани новини

20.05.2010 15:05

Найденов: Заменките, направени от Кабил, са свързани с бизнеса на Ковачки

Видян 1566 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Заменките са три - две от тях са подписани от тогавашния земеделски министър Нихат Кабил и една е подписана от бившия директор на Държавна агенция по горите (ДАГ) Стефан Юруков", заяви земеделският министър Мирослав Найденов, пред БГНЕС.


Мога да се наема да прогнозирам, че може би ще повдигнат обвинение и на Стефан Юруков за третата заменка, която засяга същата схема на заменките, за които е обвинен Кабил, заяви Найденов. Сигналът срещу Кабил е подаден от земеделското министерство след проверка на Инспектората към МЗХ. Цялата документация за тях е предадена на прокуратурата и след няколко месечно следствие, на което са сътрудничили и експерти на МЗХ се стига до днешното обвинение. Става въпрос за заменки, направени в района на курорта Боровец, на стойност около 1200 дка.


Земеделският министър обясни, че заменките, направени от Кабил, са свързани с бизнеса на Христо Ковачки. Тези заменки не са от посочените от ЕК, а са установени само след проверка на инспектората. Ако не бяхме наложили мораториум, тези гори щяха да бъдат изсечени и биоразнообразието – унищожено. Проверката на инспектората няма да спре: „Сигурно ще ни трябват поне два мандата да проверим заменките. Не знам колко ще ни търпят на власт, но ще трябва много време, за да бъдат проверени, тъй като заменките на горите са над 300, а заменките на земи – около 5000“, заяви още министърът. „Мисля, че няма да приключат нещата с Кабил – ще има и други повдигнати обвинения, тъй като и членове на неговия политически кабинет са подписвали замени“, отбеляза земеделският министър. Той припомни, че има разпорежда регионалните структури на Агенцията по горите да атакуват административния съд заменките, когато това е възможно. Това може да се окаже "казус пердута", тъй като трябва да наем юристи, а не можем да си позволим такива. Той припомни, че МЗХ вече даде 11 хил. лв., за да бъдат преведени документите, свързани с делото за царските имоти. Найденов обясни, че ще се търси възможност с новия закон за горите да бъде въведен механизъм, с който да бъдат възстановени средствата, които България е изкупила чрез направените замени. Промените на предназначението на земи и гори ще става само след заплащане на реалната им стойност, коментира още министърът.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

риби

Ще се наложи да се занимаете и с не толкова приятни дейности

Ще се наложи да се занимаете и с не толкова приятни