20.05.2010 10:23

Цветанов: С НАП работим прекрасно

Видян 1762 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Не коментирам подобни теми, за когото и да било от държавния сектор. Посетих къщата на Тошко Тодоров и съм направил всичко възможно да има максимална организация за разкриването на извършителите", каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов за заплахите срещу двама данъчни служители.


Цветанов уточни, че се работи по всички версии, за да бъдат разкрити тези, които се опитват да сплашат и директора на НАП Красимир Стефанов, и зам.-директора Тошко Тодоров. Според него поставянето на фалшивите бандероли става при производителя. Една трета от задържания алкохол е с истински бандерол, останалият – с фалшив при последните акции, проведени от МВР, припомни Цветанов. Проблемът е, че огромни количества са стигнали до дистрибуторите вече облепени, а поставените бандероли се контролира от митничари, защото всяка сутрин митничарят отива с определен брой бандероли и се знае какъв е акцизът, защото всичко това се плаща. Част от проблемите са точно тук – как се осъществява този контрол, смята вътрешният министър. Вчерашната акция, която беше съвместно между МВР и НАП бе насочено именно към този неефективен контрол, като уведомихме митниците затова, уточни Цветанов. Всяко едно задържане става, само ако има достатъчно данни затова, поясни още Цветанов. Основните производители са Карнобат, Пещера и Търговище, защото марките на фалшивите бандероли са били точно на тези производители. Има увеличаване на злоупотребите и неплащане на акциза, който трябва да влезе в хазната, а не намаляване на употребата на алкохола, конкретизира той. Според вътрешния министър е направен анализ, в която се описани много неща относно митниците. Този доклад е предоставен и на премиера, където пише какво е състоянието на митниците днес. "Аз не приемам за нормално, когато се говори, че постъпленията са на минус, а иначе нещата са добре“. Ако МВР изпълнява тази функция, се питаме дали е необходимо да има митници, защото граничният полицай извършва паспортната проверка – така коментира той думите на Ваньо Танов, директор на Агенция „Митници“, че в митническия контрол преди митничаря стои граничаря. С НАП работим прекрасно – другото не е необходимо да го коментирам, категоричен бе Цветанов. Вицепремиерът заяви, че трябва продължителна работата, за да документираш една престъпна схема, затова и са много въпросите и отговорите.
ВСС не е в състояние да изведе съдебната система в един по-положителен образ за обществото. Ако те се бяха самосезирали, ако бяха взели бързи решения, щяха да изпреварят решението на Константин Пенчев. Запитан дали трябва да се смени ВСС, Цветанов каза, че това обществено неодобрение по този социален статус, който придобиват членове на семейства от висшата съдебна система не смята, че е нормално.
На въпрос дали може ГЕРБ без ДПС, вицепремиерът каза, че това е вариант, който е бил преди юли 2009 г., но след юли 2009 г. може и без ДПС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

везни