18.05.2010 17:16

София става Виена на Балканите

Видян 1604 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Две европейски столици - София и Виена, ще си сътрудничат в развитието на транспорта, жилищната политика, екологията и чистотата. Това са само  част от сферите, в които администрациите на София и Виена ще могат да си помагат.


Договореност за това е постигната при разговори между техните кметове Йорданка Фандъкова и Михаел Хойпел и между представители на двете администрации, съобщи столичният кмет пред участниците в VI световна среща на българските медии, която се провежда във Виена.


„Виена е градът, с който най-лесно можем да се съотнасяме като мащаби и дадености“, каза Йорданка Фандъкова, цитирана от БТА.


София ще търси опита на Виена за оздравяване на столичната Топлофикация, стана ясно още след срещите на Фандъкова, заместника й по финансите Минко Герджиков и главния архитект Петър Диков със съветници от общината в австрийската столица, посочва Стандарт. Двете страни са се договорили България да използва експертната помощ на западняците в когенерацията и оздравяването на дружеството. Виенската топлофикация е едно от добрите общински дружества, което, освен че е на печалба, инвестира и в развитие.


Фандъкова отбеляза и възможностите на София и визията на кметската администрация за развитието на града. По думите й политическата и финансовата стабилност са два от факторите, които са важни за привличането  на инвеститорите, чийто интерес към града е голям.


Сред ресурсите на столицата и приоритетите й тя открои богатия културен живот,  40-те манастира, намиращи се в околностите на столицата, строящата се мултифункционалната спортна зала, която ще даде възможност за провеждане на международни състезания, възможности за конгресен туризъм.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

лъв