Свързани новини

18.05.2010 14:21

СДС: Целта е европейски стандарт на живот

Видян 1408 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Целта на стратегическата визия за развитието на България за 2020 г. трябва да е европейският стандарт на живот. Това заяви председателят на СДС Мартин Димитров, който анонсира работния вариант на документа, който тепърва ще се обсъжда "България 2020", предаде БГНЕС.


У нас се действа краткосрочно и на парче, затова СДС предлага стратегически документ, чийто приоритети да са европейска сигурност, европейски доходи и европейски пътища, подчерта синият лидер. Част от мерките вече са били предлагани от синята партия, но Мартин Димитров съсредоточи внимание на най-важните от тях в различни области – съдебна система, борба с корупцията, избирателната система, здравеопазване, образование и др. Страната ни трябва да има най-ниските данъци в ЕС, за да бъде конкурента в привличането на инвестициите. Трябва да има нова контролна система в държавата срещу кражбите. България трябва да бъде биозона в ЕС, за да бъде успешен износа ни, децентрализацията да продължи, а в сърцевината на съдебната реформа трябва да залегне избирането на състава на ВСС от НС, а прокуратурата да е в изпълнителната власт. Сините настояват за електронно гласуване, което да активира повече гласоподаватели, както в България, така и извън нея. В здравеопазването трябва да достигнем европейски нива на финансиране, качеството на медицинската помощ, а лекарите да имат възможност да повишават квалификацията си. При пенсионната реформа от СДС залагат на условието Средния фонд да се управлява от БНБ. Те са против вдигането на пенсионната възраст, но предлагат да се въведат доброволни стимули за отлагането на пенсионирането.
Извън стратегическия документ, Мартин Димитров коментира, че държавните пари трябва да се влагат в банките, но чрез открит конкурс, с отчетност, прозрачност и ясни правила. Чист лобизъм е при финансова криза публичните средства да се влагат приоритетно в една банка, заяви синият лидер.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

водолей

Ще си възвърнете вярата в хората

Ще си възвърнете вярата в хората, при това по някакъв