14.05.2010 16:07

Работник е с откъснат крак в мина Ораново

Видян 1979 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 


Авария в мината в Ораново е имало днес около 15 часа – работник е с откъснат крак след инцидента, предаде БГНЕС. Пострадалият работник е на 39 години и се казва Николай Йотков. Инцидентът е станал на транспортна лента, над земята. Най-вероятната причина за случая е неспазване на правилата за безопасност на труда, каза Валери Манов, управител на рудник Ораново. Кракът на работника е откъснат над глезена, като пострадалият е в тежко състояние и в момента текат прегледи в Спешния център на болницата в Благоевград.
Контролните органи на Главна инспекция по труда спряха преди месец дейността на две работни места в рудник “Ораново” в Симитли, където в продължение на два дни възникнаха инциденти. Срутване на въглищен пласт рани миньор в рудник "Ораново". Пострада един миньор, който бе приет в спешното отделение на болницата в Благоевград. Името му е Николай Топов на 37 г., той бе настанен в хирургията със счупена гръдна кост без опасност за живота. Преди това двама миньори пострадаха леко отново при срутване в рудника, собственост на фирма "Балкан – МК" със собственик Станислав Тасев, племенник на пернишкия бизнесмен Красимир Михайлов. Около 15.00 часа от тавана на галерията се откъртва буца въглища, която удря двама от копачите, намиращи се в забоя. 47-годишният Атанас Стоянов е с фрактура на прешлен и съмнение за счупени ребра, настанен е в отделението по неврохирургия на МБАЛ-Благоевград. Вторият пострадал, 31-годишният Спас Ангелов, е със счупена китка.
Преди три години, на 5 март 2007 година при взрив на газ-метан в рудник “Ораново” загинаха двама миньори, вследствие на 80% изгаряния. А други десетима миньори получиха по-леки изгаряния. На 24 октомври същата година свлякла се кална маса уби на място други двама миньори. Рудникът е опасен по време на топенето на снеговете, тъй като се намира на 800 метра под нивото на река Струма.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Използвайте деня, за да размислите

Използвайте деня, за да размислите и да се