Свързани новини

14.05.2010 14:24

М-Тел призовава всички оператори да подпишат процедурите за преносимост на номерата

Видян 1680 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Документите вече са парафирани от страна на телекома и внесени в Комисията за регулиране на съобщенията (КРС).
Споразуменията, които целят да улеснят пренасянето на фиксирани и мобилни номера, като въведат „едно гише” , към момента остават неподписани от Глобул и алтернативните телекоми. М-Тел и Виваком подписаха споразумението за улесняване на процедурата за пренос на фиксираните номера на едно гише преди дни. Компаниите имат споразумение и за преносимостта на мобилните номера. Двете споразумения са съобразени с изискванията на КРС и защитават интересите на потребителите. М-Тел внесе в КРС и подписана процедура за преносимост на негеографски номера, към която могат да се присъединят и останалите телекоми.


Преговори за влизането в сила на процедурите за преносимост на номерата във връзка с въвеждането на „едно гише” се водят от април тази година, като не всички телекоми са изразили позицията си. По план документът трябва да влезе в сила от 6 август. В тази връзка М-Тел призовава всички оператори, които не са подписали процедурите, да го направят в кратки срокове или да внесат за обсъждане своите искания в Комисията за регулиране на съобщенията. Максимално бързото влизане на процедурите в сила е от полза на потребителите, които ще имат възможност да пренасят своите мобилни и фиксирани номера като подават молба само на едно гише – при приемащия оператор при съкратени срокове. Неспазването на сроковете за парафиране на споразумението не само ще ощети потребителите, но и ще доведе до строги глоби за всички оператори, които трябваше да подпишат новата процедура до 10 май.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Ще си възвърнете вярата в хората

Ще си възвърнете вярата в хората, при това по някакъв