Свързани новини

11.05.2010 16:41

Медузите 2 във Варна

Видян 1424 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Полицаи, прокурори и следователи пак влязоха в сградата на Община Варна вчера. Действията им са продължение на акцията Медузите, а целта е  изземване на документи за източване на общината от септември 2008 г. до днес, обясни вътрешният министър Цветан Цветанов. Иззети за проверка са документи от главния секретар на общината, засягащи решения на Общинския съвет за изплащане на суми, свързани с дейността на фондации за интеграция на ромското малцинство.


Пред БТА обаче окръжният прокурор на Варна Владимир Чавдаров обяви, че се извършват процесуално-следствени действия в сградата на общината по досъдебно производство, което няма нищо общо с акцията Медузите. По думите на Чавдаров се събират доказателства за длъжностни престъпления и корупционни практики. Той отказа да назове имена на проверяваните, както и предмета на дейност с думите, че това не е в интерес на разследването.


Неофициално се говори, че се проверява фондация Владиславово, доскорошен шеф на която е зам.-председателят на Общинския съвет Янко Станев, някогашен председател на варненската организация на СДС, сега общински съветник от ДПС. Пред варненски медии той заяви, че пари от общинския бюджет не са точени  за подпомагане на ромски деца, а било точно обратното. Работило се е по 21 проекта, като по всички тях има реални резултати.


В хода на операция Медузите на 31 март 2010 г. бяха задържани бизнесменът Даниел Славов-Дидо Дънката, председателят на Общинския съвет на Варна  Борислав Гуцанов и директорът на общинския автотранспорт Пенчо Пенчев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей