Свързани новини

05.05.2010 12:54

20 000 излязоха на протестен митинг в Атина

Видян 1714 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Протести срещу новата програма за икономии на гръцкото правителство изкараха 20 000 души на митинг в Атина, който съвпадна с началото на общата стачка в Гърция, съобщи полицията.


Около 10 000 членове на профсъюзите от публичния и частния сектор се събраха на митинг в центъра на столицата, докато комунистическият профсъюз PAME успя да привлече други 10 000 души. Протестиращите бяха изнесли плакати с надписи: "МВФ и ЕС открадват един век на социален напредък" и "богатите трябва да плащат за кризата". След провеждането на два отделни митинга, демонстрантите започнаха да се събират пред сградата на парламента, където правителството подготвя безпрецедентно ограничаване на разходите и увеличаване на данъците, които трябва да бъдат гласувани днес. Във втория по големина град в страната - Солун, около 14 000 души се събраха на протестни действия, съобщи полицията. Правителството се съгласи да намали разходите, за да получи 110 милиарда долара заеми от страните от еврозоната и Международния валутен фонд. Германия, която има най-голям дял от осигуряваните на Гърция средства, предупреди гръцкото правителство, че изплащането на заемите може да бъде спряно, ако не се спазва плана за икономии.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

телец